Няма по-неподходящ момент от навечерието на Трети март да парадираш

...
Няма по-неподходящ момент от навечерието на Трети март да парадираш
Коментари Харесай

Валери Костов, Frognews: Защо се слагаме на Турция, а не сме с Гърция и ЕС?

Няма по-неподходящ миг от навечерието на Трети март да парадираш с топлите си усеща към тези, от които сякаш се радваш, че си се освободил…

Освен сметки има достолепие, морал и чест.

 

Автор: Валери Костов, Frognews

Снимка: Булфото, списък

Борисов и държавното управление ужасно се гордеят с топлите усеща и връзки с Турция и Ердоган. Разбира се, че със прилежащите страни би трябвало да сме окей. Но каква е цената? И за сметка на какво? Защо, да вземем за пример, Борисов не се хвали с връзките ни с Атина и Европейски Съюз, а все гледа към Анадола?

Толкова ли сме страхливи, че най-малко един път не можем да кажем истината такава, каквато е? Например, че Ердоган товари на рейсове хиляди мигранти и ги стоварва на границата с Гърция, с цел да основава там безпорядък и суматоха. Хората са излъгани от турските управляващи, че е рарешено да заминат към Западна Европа. Те натам се и стремят. Не желаят да идват у нас. Един тази заран съобщи, че всички са предизвестени, че българската полиция е доста жестока и бие мигрантите. (Понякога бие и българите.) Пък и няма какво да вършат у нас – ниски приходи, неприятни условия за работа и живот. Това и ние го знаем. Но обичаме да се фукаме, че нещо зависи от нас. Борисов непрестанно акцентира, че е другар с Ердоган. Всъщност тъкмо по тази причина от Европейски Съюз го употребяват да предава известия на турския президент. И назад. В Брюксел възприемат нашия министър председател като сходство на турския президент. И гледат да се възползват, с цел да уредят интернационална среща в София по казуса с мигрантите, да вземем за пример.

Проблем с мигрантите няма. Има проблем с Турция на Ердоган, не с останалата, демократичната част на страната. Връщаме  хора, оповестени от Анкара за гюленисти, което си е чисто изпращане в пандиза или даже по-лошо. Политиците ни обаче нямат проблем със съвестта – значимото е да се прегръщаме с Ердоган.

В същото време даже Русия, която до неотдавна твърдеше, че Турция е отличен съдружник, в този момент е пред война точно с Ердоган, поради нападателните дейности на турската войска в Сирия. Цяла Европа, целия свят към този момент са наясно за неуместните упоритости на Ердоган да есхумира Османската империя. Ердоган е спокоен за България, тъй като има пета колона у нас, а турските служби шетат безнаказано от години на територията ни. Турските сериали са завладяли малките екрани ни, кючекът е завладял чалгата, чалгата е превзела две треди от българите, политиците ни сервилничат пред Анкара както в никакъв случай до момента.

Дипломацията е фино нещо. Понякога се постановат взаимни отстъпки, които не могат да бъдат оповестени обществено. Но всяка дипломация би трябвало да е в полза на българското общество и жители. Тарикатлъците на обособени кръгове, които се пробват посредством Турски-Балкански поток да решат свои проблеми за милиарди с Москва, да речем, платени от данъкоплатците, не е дипломация, а шмекерия.

Има обстановки, в които дипломацията се опира на националното достолепие посредством храброст и неприкритост. Такива желаеме да виждаме Борисов и Екатерина Захариева, което ай е задача невъзможна...

Турция е огромна страна, със мощна стопанска система и голяма войска. Е, и? Нито Гърция, нито Кипър, нито друга прилежаща нам страна не прави наколенки, които да накърняват националното самочувствие на техните жители.

Няма по-неподходящ миг от навечерието на Трети март да парадираш с топлите си усеща към тези, от които сякаш се радваш, че си се освободил… Освен сметки има достолепие, морал и чест.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 4udovi6teto (преди 1 минута) Рейтинг: 20464 | Одобрение: 6934 Освен тъп, към този момент е и противен.  Гняв https://www.facebook.com/profile.php?id=100001222017028Валери Станков Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР