Няма по-голяма стратегическа цел за нас от членството на РСМ

...
Няма по-голяма стратегическа цел за нас от членството на РСМ
Коментари Харесай

Заев отговори на професор Топалов: ЕС е нашата най-голяма стратегическа цел

Няма по-голяма стратегическа цел за нас от участието на РСМ в Европейски Съюз . Това сподели македонският министър председател Зоран Заев във връзка днешното изявление на проф. Кирил Топалов, който съобщи, че се съмнява в откровеното предпочитание на управляващите в Скопие да стартират договаряния за присъединение на страната към Европейски Съюз.

" ", сподели още Заев и добави: Ще създадем всичко с цел да подобрим живота в РСМ, в района, дружно със страните, които също имат аспирации за участие в Европейски Съюз, както и със страните-членки на Европейски Съюз - България и Гърция, дружно с всички наши пет прилежащи страни от Западните Балкани. Убеден съм, че ще дадем нашият принос за подобряването и европеизирането на живота в РСМ.
 Проф. Топалов: районен съд Македония не желае да влезе в Европейски Съюз под претекст, че България не ги пуска Проф. Топалов: районен съд Македония не желае да влезе в Европейски Съюз под претекст, че България не ги пуска
Проф. Кирил Топалов, член на българо-македонската комисия по въпросите на общата история, счита, че Република Северна Македония не желае...

Припомняме, че тази заран проф. Топалов съобщи, че се " оправдава догатката му, че Северна Македония не желае да влезе в Европейски Съюз под предлог, че България не ги пуска ". Белград в никакъв случай няма да ги пусне преди себе си в Европейски Съюз, само че може би Сърбия също не желае да влезе в Съюза, съобщи пред bTV проф. Кирил Топалов, член на българо-македонската комисия по въпросите на общата история.

„ Би трябвало Договорът за другарство и добросъседство, подписан сред България и Северна Македония преди четири години, към момента да има тежест, тъй като е формален контракт сред две страни и в случай че те се отнасят съществено към интернационалните връзки, към бъдещето си, към народа си, то би трябвало да се зачита “, добави той.

Проф. Топалов добави, че, за жалост, той не се извършва от Северна Македония. „ Депутатите в РСМ гласоподаваха декларация, която съвсем обезсмисля Договора сред нашите две страни и взривява нашите бъдещи връзки, тъй като тя записва крачка обратно освен в връзките с България, само че и с Гърция.

Гръцкото общество всеобщо към този момент не приема Преспанския контракт и е настроено против него. На Гърция ѝ би трябвало единствено един опит на Северна Македония да се върне към „ антиквизацията “, с цел да се скапват връзките “, добави той. Проф. Кирил Топалов заяви, че идващото съвещание на смесената историческа комисия би трябвало да се организира след втората половина на месец октомври.
 Проф. Топалов: За три години договаряния Скопие не промени и писмен знак в учебниците, там ние сме татари и фашисти Проф. Топалов: За три години договаряния Скопие не промени и писмен знак в учебниците, там ние сме татари и фашисти
" Около 2 млн. сме потомците на тогавашните македонски емигранти. Това дефинира и онази доза решителност, с която ние се отнасяме към...

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР