Няма основание за притеснение нито за българите във Великобритания, нито

...
Няма основание за притеснение нито за българите във Великобритания, нито
Коментари Харесай

Българите не трябва да се притесняват от Брекзит

Няма съображение за терзание нито за българите във Англия, нито британците в Европейския съюз. " Резултат от всичко е, че доста българи отиват там преди датата на Брекзит, с цел да могат да се записват и да имат право на престой във Англия след напускането ", сподели пред Нова телевизия журналистката Тоня Димитрова.

" Не мисля, че има някакъв мотив за съществено терзание за чужденците във Англия. И преди България да влезе в Европейски Съюз, те си бяха добре там. И след евентуалното излизане на Англия от Европейски Съюз, не мисля, че ще има някакви съществени промени в техния статут ", разяснява от своя страна преводачът Рой Хил.

" Никой, нито в Европа, нито в Лондон не би рискувал да сложи на карта толкоз хиляди човешки животи. Вече бяха подхванати стъпки и от страна на Европейския съюз, и от страна на Англия за опазване на техните права. Европейският парламент тази седмица гласоподава серия от ограничения, с които в случай че имаме случай на Брекзит без договорка, да не се ограничи пътуването сред Англия и Европейски Съюз, както и хората да не изгубят краткотрайно статута си ", изясни Димитрова.

" Като цяло хората са обезпокоени поради тази неустановеност. Резултатът от всичко е, че доста бизнеси напуснаха Англия, доста хора си потеглиха авансово. Тяхната система остана без доста от висококвалифицираните си фрагменти. В лечебните заведения доста от сестрите си намират работно място другаде. Идеята на Брекзит беше да се изгонят имигрантите, а по-скоро се реализира противоположния резултат. Но пък към този момент има напор от хора и от трети страни, които се надяват да намерят своята ниша там ", разяснява още Рой Хил.

Според Тоня Димитрова и Рой Хил не се чака напор към България след датата на овакантяване. " Това, което ни демонстрира всичко до момента е, че може би методът на Мей за корав Брекзит е неправилен ", разяснява Тоня Димитрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР