Няма опасност за стабилността на банковата система у нас, след

...
Няма опасност за стабилността на банковата система у нас, след
Коментари Харесай

Финансисти: Няма опасност за стабилността на банковата система у нас

Няма заплаха за стабилността на банковата система у нас, след турболенциите през, които минава финансовата промишленост по света. Това обясниха особено за " По света и у нас " финансисти. Според тях централните банки на Еврозоната и Съединените щати са реагирали бързо и сполучливо са овладели обстановката.

" Не виждаме никакви отражение на нашата банкова система. Много е значимо да създадем разграничението, че нашите банки са напълно комерсиално насочени, до момента в който банките, които видяхме затруднени през последните 1-2 седмици, виждаме, че проблемите идват от техните капиталови подразделения, което води до терзания на техните инвеститори и пускане на изтегляне на вложенията на тези банки, което води до ликвидността. От друга страна видяхме, че с доста бърза реакция централните банки се пробват да овладеят ситуацията и считам, че съумяха ", сподели финансовият съветник Янко Ценов.

" Днес, сякаш има първата вълна на утешение на пазарите, Българският финансов бранш е ембрионално простоват. От тази позиция ни пази както 2008 година нямахме артикули, които да бъдат доста рискови по този начин и нямат доста директна връзка на банките ", сподели финансистът Левон Хампарцумян.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР