Френският президент Еманюел Макрон говори на срещата на върха за

...
Френският президент Еманюел Макрон говори на срещата на върха за
Коментари Харесай

Макрон: Няма да приемем капитулацията на Украйна

Френският президент Еманюел Макрон приказва на срещата на върха за мир в Бюргенсток. " Всички ние сме решени да изградим дълготраен мир. И както мнозина от нас са казвали, подобен мир не може да бъде украинска капитулация ", сподели по-специално Макрон.

В наличието на украинския президент той означи също, че " никой в тази зала не води война против Русия, само че всички желаят дълготраен мир, т.е. мир, който зачита интернационалните правила и ще възвърне суверенитета на Украйна ". " Има един агресор и една жертва ", акцентира той.

Френският президент също по този начин прикани за усилване на натиска върху Русия, с цел да се упорства за по този начин нареченото от него " преустановяване на огъня ", с цел да се обезопаси Запорожската атомна електроцентрала и да се " отхвърли самодоволството " от съветските удари по украинската инфраструктура.

Макрон предложи " паралелно с това всички ние да работим дружно за построяването на продължение, което да разшири кръга от страни, присъединяващи се към нашите старания ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР