Няма нормален човек с три ръце, но шведски учени успяха

...
Няма нормален човек с три ръце, но шведски учени успяха
Коментари Харесай

Какво е усещането да имаш три ръце

Няма естествен човек с три ръце, само че шведски учени съумяха да основат илюзията за това в главите на доброволци, написа " Ди Велт ".

Невролози от института Каролинска в Стокхолм провели опити със 154 души, на които сложили трета изкуствена ръка и по-късно провокирали чувство в нея посредством избрани техники за досег.

Участниците виждали на маса пред себе си двете свои ръце и една трета, гумена, съвсем като дясната. За да извикат чувство, че и протезата принадлежи към тялото, учените докосвали пръстите на дясната и на гумената ръка по едно и също време, на е дно и също място, с дребна четка.

Това довело до спор в мозъка коя от двете ръце фактически е на тялото. " За наша изненада се оказа, че мозъкът взема решение този спор, като приема и двете десни ръце за елементи от тялото ", изяснява ръководителят на проучването Арвид Гутерстам в профилираното сп. „ Plos One “.

За да ревизират " истинността " на илюзията в мозъка, хора от екипа му " заплашили " двете десни ръце на участниците с нож. И в двата случая се появила една и съща реакция на стрес.

Въпросът дали човешката визия за личния организъм е обвързвана с фактическите му форми е типичен за психолози и невролози, написа вестникът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР