Защо човешките крака се измиват на брега в северозападната част на Тихия океан? Отговорът не е толкова страшен, колкото може би си мислите

...
Няма нищо по-различно от слънчев ден на плажа.Топлото слънце върху
Коментари Харесай

Няма нищо по-различно от слънчев ден на плажа.

Топлото слънце върху кожата ви, бриз в косата ви и обувка, съдържаща човешки останки до вас в пясъка.

Да, правилно прочетохте. Според Times Colonist на 27 юли обувка с части от човешко тяло е била открита на плажа Гонзалес от мъж, който живее в района. Той докладва откритията си на следователската служба на Британска Колумбия. В момента се разследва.

Колкото и болезнено да звучи, измиването на краката на брега може да е по-често срещано, отколкото може да се предположи.

Последното откритие на отделен крак е едно от многото намерени през последните години. Страница в Уикипедия, направена единствено за човешки крака, открити в морето Салиш, казва, че от 2007 г. насам около 20 останки от човешки крака са открити по крайбрежието на щата Вашингтон и Британска Колумбия, Канада.

Дали това е резултат от нечестна игра?

Има много теории за това каква може да е причината зад броя на разлагащите се крака, открити по северозападното крайбрежие. През годините някои подозираха природни бедствия като цунами или катастрофи на самолети и лодки, които се очаква да имат жертви.

Други дори смятаха, че това може да е дело на сериен убиец в района или жертва на организираното престъпно насилие.

Свързани

1100 все още са в неизвестност в Хавай. Първият съобщен смъртен случай на турист е жена от Калифорния

Длъжностни лица както от Канада, така и от САЩ са отменили нечестната игра през годините.

Кати Тейлър, бивш съдебен антрополог в King County Medical Examiner's Office каза пред Vox през 2017 г., че това е резултат от живот в гъсто населен район. Към 2021 г. около 8,76 милиона души живеят в градовете около морето Салиш.

Нашите обувки играят жизненоважна роля

Обувките, особено маратонките, са проектирани с много по-голяма плаваемост, отколкото са били преди да бъдат, което ги кара да плават, вместо да потъват.

Dr. Каран Раджан, хирург от Националната здравна служба на Обединеното кралство в Англия, публикува в социалните медии своето обяснение за това какво причинява разложените крака да се показват на брега.

„Всъщност това е обувната индустрия,“ - каза Раджан. „Когато труп падне на дъното на океана, той бързо се нахвърля от чистачи. Тези чистачи са мързеливи хранещи се и предпочитат първо да ядат по-меките части на тялото ни. Някои от най-меките части от нас са около глезена.“

Раджан каза, че поради това чистачите ще изядат каквото могат да получат, карайки крака да остане вътре в обувката, когато се отдели от останалата част тяло и изплуват на повърхността.

„Маратонките, произведени през последното десетилетие, често имат пълни с газ джобове в подметките (което) ги прави особено непотопяеми“, според Insider.

Защо , по-конкретно Салишко море?

Ако обувките правят отделните плаващи крака по-често срещани, защо разложените крака не се показват навсякъде?

Паркър Маккрийди, професор по океанография в университета от Вашингтон в Сиатъл, каза пред National Geographic, че това е свързано с четири реалистични причини: приливи и отливи, реки, ветрове и условия на океана.

Чрез различни проучвания изследването установи, че морето Салиш има идеалните свойства за улавяне фута във вълните му.

„Първо, това е необичайно голямо и сложно вътрешно водно тяло, което действа като капан. ... Второ, преобладаващите ветрове са западни, така че те носят неща от океана, вместо да ги изтласкват към морето“, обясни Маккрийди пред National Geographic.

И накрая, какво не обяснява моделът на Маккрийди , но той посочва: „Виждате много хора, носещи маратонки на плажа в тихоокеанския северозапад, където мнозина избират да се разхождат сред хлъзгавите скали. Взети заедно, всички тези фактори – плюс студените дълбоки води и здравите популации на чистачи – правят Salish идеалният магнит за крака.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР