Няма нищо по-хубаво от приготвянето на вкусен домашен хляб за

...
Няма нищо по-хубаво от приготвянето на вкусен домашен хляб за
Коментари Харесай

10 идеи за приготвяне на вкусен хляб

Няма нищо по-хубаво от приготвянето на апетитен домакински самун за нас и нашите обичани хора. Като стартираме от месенето на тесто и стигнем до аромата на преди малко приготвения самун, целият този развой носи приятност.

За благополучие през днешния ден производителите основават какви ли не уреди, които се трансфораха в обичан асистент. Сред тях са и хлебопекарните – с техните функционалности и благоприятни условия, които дават, бързо сграбчиха нашите сърца.

Ако към момента нямате хлебопекарна във вашия дом, то е време да обмислите да измененията това, като сами можете да се убедите в техните най-големи преимущества. Те са лесни за приложимост, обезпечават здравословен метод на хранене и могат да подготвят всевъзможни типове печива.

Повечето хлебопекарни имат книжки с предписания, от които можете да черпите ентусиазъм и да пробвате разнообразни усети. Днес ще ви представим 10 забавни оферти.

Рецепти за апетитен домакински самун

1. Многозърнест самун

Използвайте пшенично, пълнозърнесто и ръжено брашно и се насладете на необикновено апетитен самун с лека хрупкавост . Той е подобаващ за закуска, изгорял и намазан с масло, а и е съвършен за подготвяне на обичаните ви сандвичи.

2. Бананов самун

Хрумвало ли ви е в миналото, че с банани може да си извършите самун ? Сега е времето да опитате. Съставките, които ви трябват, са брашно, бакпулвер, 2 узрели банана, 2 яйца, олио, сода и пудра захар . Добавете ги в хлебопекарната, настройте машината на към 5 минути месене, а по-късно на 1 час печене.

 10 хрумвания за подготвяне на апетитен самун

3. Луков самун

Едно много забавно и друго предложение , което може да е приготвено в домашни условия. Комбинирайте глава надробен лук с брашно, масло, мляко, квас и захар и се насладете на леко лют, само че апетитен самун.

4. Пълнозърнест самун с киноа

За идващото ни предложение е нужно да смесите пълнозърнесто брашно, киноа, овесени ядки и малко мед и се насладете на резултата. Не забравяйте, че би трябвало да сварите киноата преди да я сложите в хлебопекарната. Това са единствено дребна част от богатото многообразие на предписания за самун , които можете да си приготвяте в хлебопекарните.

5. Царевичен самун

Друго предложение, което е познато на мнозина от вас е точно царевичния привкус на хляба . Това същинско прелъщение е и потребно изключително при диабетни положения. Необходими ще ви бъдат прясно мляко, масло, квас, царевично брашно, захар и сол . Като съобразете реда на съставките и ги прибавете, както са разказани. В противоположен случай, рискувате по-сухите от тях да загорят на дъното.

6. Френски самун

На пръв взор този самун наподобява като типичен, само че не бързайте със заключенията. Отличава се с доста по-плътна и надлежно в пъти по-хрупкава коричка . Трябва единствено да си набавите нормално брашно, квас, масло, прясно мляко, малко захар и сол . По-голяма част от хлебопекарните имат алтернатива за печене на френски самун. В случай, че и вашата е от тях, е добре да го изпечете на нея. В противоположен случай, можете да следвате инструкциите за общоприет самун.

7. Безглутенов самун

В множеството случаи се постанова прекосяването на режим, който не включва глутен , заради здравословни проблеми. Това е една от аргументите, поради която този тип самун е мощно желан. Ще са ви нужни – оризово или бадемово брашно (като можете да комбинирате и двете), царевично брашно, вода и набухвател (разбира се, безглутенов) .

8. Ръжено-пшеничен самун

Изключително елементарен за подготвяне, само че в същото време апетитен и потребен самун. Подходящ е за хора, които имат проблеми с храносмилането . Що се отнася до продуктите, както излиза наяве от името, ще ви е нужно ръжено и пшенично брашно . Трябва добре да бъдат смесени, преди да се изсипят, като към тях се прибавя и олио, квас, вода, сол и малко захар .

9. Млечен самун

Млечния самун не се слави с огромна известност заради ексцентричното си име. Но все пак, усет ът му е непостижим, както и мирис ът . Списъкът с артикули е къс – яйце, масло, бяло брашно, квас, вода, захар и сол . Започвайки от яйцето и завършвайки с подправките, съставът е подготвен. Програмата, подобаваща за изпичането му, е тази, която се употребява за бял самун.

10. Лимецов самун с маслини

Едно по-различно предложение, което е уместно за посрещане на посетители . Наличието на маслини в състава е повода за неговия по-различен и другоземен тип. Набавете си брашно от лимец и малко пшенично брашно, вода, зехтин, захар, маслини и чубрица . Неслучайно тук отсъства солта, защото маслините нормално са задоволително солени. Бъдете деликатни при рязането на маслините. Те би трябвало да са на ситни късчета, с цел да не са тежки и да попаднат на дъното.

Как да изберем хлебопекарна?

 10 хрумвания за подготвяне на апетитен самун

Ако към момента не сте се си закупили хлебопекарна, само че желаете да се насладите на разнообразието от другите типове самун, то може би е време да откриете съвършената за вас. И макар че като всеки различен апарат изборът на хлебопекарна може да наподобява сложен, то познавайки главните характерности, на които да обърнете внимание, всичко става доста по-лесно.

• Капацитет

Една от основните спецификации е вместимостта на хлебопекарните. Различните модели имат друг потенциал, като при множеството модели, които се оферират на пазара, варира сред 500 г и 1 кг. Разбира се, има и модели, които разполагат с до 1,5 кг съдържимост. А каква да бъде на вашата хлебопекарна, зависи главно от количеството самун, което се чака да приготвяте.

• Функции

Функциите, които имат, са основни за уреда, защото точно те ви разрешават да си приготвяте разнообразни типове домакински самун. Повечето хлебопекарни имат сред 12 и 20 запаметени стратегии, като измежду тях са приготвянето на ръжен и безглутенов самун. Заедно с това някои модели хлебопекарни ви оферират приготвянето на кисело мляко и най-различни типове сладка.

• Отложен старт

Още една страхотна функционалност, която огромна част от моделите хлебопекарни имат, е отсроченият старт. Сложете още от вечерта нужните артикули за изработката на самун, изберете мечтаната стратегия и задайте час, в който уредът да започва. И още със събуждането си ще се насладите на преди малко подготвен самун.

• Степен на препичане

Друго отлично преимущество е опцията да избирате какъв брой изгорял да бъде вашият самун. Повечето модели хлебопекарни, които ще откриете на пазара, разполагат с 3 степени на препичане.

• Покритие

Не на последно място – обърнете внимание на покритието на хлебопекарната. То е също от значително значение за приготвянето на апетитен самун, само че и за лесното поддържане на уреда. В тази връзка избирайте модели, които са с незалепващо покритие. Те ще ви дават улеснение и ще ви улеснят в почистването на уреда.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР