В Япония, където домашните любимци играят важна роля поради застаряващото

...
В Япония, където домашните любимци играят важна роля поради застаряващото
Коментари Харесай

CatsMe!: Революция в грижите за домашни котки чрез изкуствен интелект

В Япония, където домашните любимци играят значима роля заради застаряващото население и намаляващата раждаемост, CatsMe! се трансформира в същинска гражданска война за притежателите на котки . Това приложение за смарт телефони, основано от софтуерния стартъп Carelogy в съдействие с откриватели от Университета Нихон, употребява изкуствен интелект, с цел да разпознава признаци на болежка при котките , което доста улеснява притежателите в грижите за своите домашни любимци.

Според Японската асоциация за храни за домашни любимци предходната година в страната е имало съвсем 16 милиона домашни котки и кучета , което е повече от броя на децата под 15 години. В този подтекст сходни технологии са изключително скъпи и нужни.

CatsMe! е подготвено чрез 6000 фотоси на котки и показва впечатляваща акуратност над 95%. От стартирането на приложението на пазара предходната година, то към този момент е употребявано от над 230 000 клиенти. Разработчиците чакат, че точността ще се усъвършенства още повече, когато изкуственият разсъдък обработва повече изображения .

Професор Казуя Едамура от Университета Нихон, един от водещите експерти в плана, акцентира, че за опитните ветеринари е допустимо до известна степен да разпознават признаци на болежка при животните, само че това е доста по-трудно за притежателите. Според статистическите данни н пъкъл 70% от възрастните котки страдат от артрит и болки , само че единствено 2% от тях посещават ветеринарен доктор.

„ Вместо да даваме дефинитивна диагноза, ние използваме приложението като инструмент, който осведоми притежателите дали обстановката е естествена или не, с цел да могат те да подхващат нужните здравни ограничения “, споделя Едамура. Това разрешава на притежателите да вземат осведомени решения и да обезпечат по-добра грижа за своите котки , като в същото време понижават ненужния стрес за тях.

CatsMe! е доказателство за това по какъв начин нововъведенията и изкуственият разсъдък могат да подобрят качеството на живот както на домашните любимци, по този начин и на техните притежатели. С всяка нова актуализация и рационализиране на логаритмите, приложението става все по-точно и потребно , трансформирайки се в незаместим инструмент за грижите за котките в Япония.

Обиди и ритници в италианския парламент: Опозиционен народен представител атакуван и пребит по време на диспути

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР