Крисена георгиева е диагностицирана със заболяване, от което са регистриране

...
Крисена георгиева е диагностицирана със заболяване, от което са регистриране
Коментари Харесай

Рядка болест покоси майка на две деца от Бургас, близките се нуждаят от помощ

Крисена георгиева е диагностицирана със заболяване, от което са вписване единствено 3 случая в света

Поредната сърцераздирателна история и вик за помощ разгласява на персоналната си страница известната общественичка Мария Грудева, която е приела като своя житейска идея да оказва помощ на хора, изпаднали в неволя.

Този път тя е описала историята на една бургаска майка на две деца, покосена от рядка болест – случаите на това заболяване са единствено 3 в целия свят. След доста болнични прегледи и проучвания, лекарите са предписали скъпо лекуване, което фамилията не може да заплати и има потребност от поддръжка. В редакцията на Флагман.Бг позвъниха и сътрудници на брачна половинка й, който работи в бургаски ресторант с молба да дадем публичност на случая и да помогнем.

Ето какво е написала Мария Грудева на персоналната си страница във Facebook:

Здравейте! Не знам по какъв начин да стартира, тъй като буца е застанала в гърлото ми и някак ми е мъчно да събера мислите и да подбера думите си. Тази вечер ме потърси една прелестна дребна дама  на 13 години - Кари от град Бургас. Кари ме помоли да й оказа помощ, тъй като желае да направи благотворителна акция за своята мама Крисена Георгиева, която е болна от 4 години. Болна от нещо толкоз рядко, че случаите на това заболяване в света са единствено 3. Болест, която обгръща кожата, костите, зрението и всяко местенце на душичката й и я изпива от болежка. Болест, от която мъчно се храниш, мъчно заспиваш, с тъга правиш всяко придвижване.

През 2020 година, на 36-годишна възраст, Крисена ражда второто си детенце - Персиян. В края на същата година стартира да страда от конюнктивит, който леко се повлиява от назначеното й лекуване. Няколко седмици по-късно положението на Крис се утежнява. Избиват обриви по тялото на младата жена, които никрозират, а болката от тях става нетърпима. Крис стартира да изпитва усложнения да се движи, като всеки опит да направи придвижване носи болежка.

Семейството стартира да търси помощ от експерти в страната с вяра да намерят излаз от този пъкъл. След голям брой прегледи и направени проучвания, на Крисена е сложена диагноза: Миелоидна/лимфоидна неоплазия с еозинофилия и тирозин киназна генна фузия (ETV6::SYK). Много рядко и мъчително злокачествено заболяване.
С всеки минал ден мама Крис се утежнява. Заболяването не се повлиява от нищо, а болката е нетърпима. Крис не може да върви, не може и да вижда.

Дадена й е вяра, че приема на скъпо струващ медикамент би подобрил положението й и тя още веднъж ще може да прегръща и целува двете си дечица. Лекарството е  с наименувание Fostamatinib (Tavlesse), като е пропоръчан неколкократно банкет. Проблемът е, че този медикамент не се предлага в страната ни. Близките на Крис го намират в Испания, само че за целия курс на лекуване е нужна сумата от 30 000 лева, която е непостижима за фамилията.

И тук идва ужасът на едно дете... Как някакви си пари ще вземат решение докога и дали майка му ще страда? Как от тази сума зависи Кари и нейното четиригодишно братче да са в прегръдките на майка си и още веднъж да имат детство?

Моля ви, другари! Помогнете ми и този път! Помогнете ми да спрем тъгата на Крисена от Бургас, да върнем усмивките на двете й дечица и вярата на брачна половинка й, че все някой ден слънцето ще изгрее и на тяхната улица.

Тъй като положението на Крис се утежнява всеки ден и всяка минута е от голяма важност, ще си разреша да оставя данни на персоналната сметка на Крисена, а в околните дни ще имаме и дарителска такава, като незабавно ще ви осведомявам за смяната.

Вярвам, че ще помогнем. Вярвам, че на следващия ден ще е по-добър ден! Вярвам, че дружно сме мощ и можем още веднъж да потвърдим, че няма невъзможни неща.
Благодаря ви.

ЛИЧНА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВАТА:
Титуляр:
Крисена Минева Георгиева
IBAN: BG94IORT73781008010300
BIC: IORTBGSF


 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР