Няма нищо по-добро от приготвянето на вкусно барбекю, с което

...
Няма нищо по-добро от приготвянето на вкусно барбекю, с което
Коментари Харесай

Десет съвета за безопасно барбекю

Няма нищо по-добро от приготвянето на вкусно барбекю, с което да зарадвате приятелите си. Този метод на подготвяне на храната обаче е фрапантен за стомасите ни и постоянно имаме проблеми след изобилното похапване.

За да се почувстват гостите добре и да си тръгнат заситени и удовлетворени, е нужно да следвате 10-те съществени правила за безвредно барбекю.

1. Съхранявайте всички нетрайни артикули в хладилника, до момента в който пристигна време за поднасянето им.

2. Всички замразени меса би трябвало да бъдат усърдно размразени, преди да бъдат сложени на барбекюто. В противоположен случай рискувате да станат обгорени извън и сурови от вътрешната страна.

3. Винаги измивайте ръцете си, преди да боравите с храна. Ако докоснете сурово месо или риба, измивайте ръцете си преди да пипате към този момент готовите за консумация храни.

Не поставяйте подготвени за консумация храни тук-там, които са били употребявани за преместване на сурово месо или риба. Избягвайте и потреблението на едни и същи принадлежности за сурови и подготвени за консумация храни.

 Приготвяне на барбекю

4. Уверете се, че барбекюто е задоволително горещo, преди да започнете да готвите. Това ще ви обезпечи отмерено печене.

5. В процеса на готвене се уверете, че цялото месо, изключително пилешко, свинското, саламите, бургерите и рибата, са напълно подготвени, преди да ги свалите от огъня. Агнешките пържоли и стековете изискват по-малко внимание.

6. Внимавайте за капещи месни и рибни сокове. Суровите артикули не би трябвало да капят върху готовите. Не използвайте остатъците от марината като сос.

7. Не оставяйте храна на директна слънчева светлина. Съхранявайте я на сенчесто място или на закрито в дома. Готовата храна не би трябвало да се оставя на открито за повече от два часа. Често изхвърляйте остатъците.

8. Ако планирате да сервирате храната в течение на един следобяд, носете салатите, месата и другите бързо развалящи се храни на партиди. Не досипвайте.

9. Десертът се съхранява в хладилника, до момента в който главното ядене свърши.

10. Барбекютата могат да бъдат рискови за здравето, тъй че се запознайте със препоръките за сигурност при потреблението им.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР