Няма нищо чудно цената на газа да падне. До края

...
Няма нищо чудно цената на газа да падне. До края
Коментари Харесай

Икономист: Няма нищо чудно цената на газа да падне

" Няма нищо чудно цената на газа да падне. До края на юли не би трябвало да има проблем с доставките на газ. Азерският е единствено 1/3 от нашите потребности и не е задоволителен. Ако " Булгаргаз " не успее да подписа контракт за американски полутечен газ, нищо чудно да започват нови договаряния с " Газпром ". Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS икономистът Евгений Кънев.

Според него браншовете металургия, стъклопроизводство и торове зависят от газа. " Няма драма с газа, не произвеждаме ток с него. Имаме рекорден експорт на индустриалната продукция, което нямаше да се случи при проблем с газа. Проблемът с цените от горивата се съблюдава от Комисия за защита на конкуренцията, която е управлявана от майка на народен представител от ГЕРБ. Причината да нямаме надзор върху цените, избрани от " Лукойл " е обвързвана с ГЕРБ ", разяснява той.

По думите му Русия желае да разбие единството в Европа във връзка с глобите, по тази причина води целенасочена газова политика. " Европа има потребност от съветския газ и Русия експлоатира тази взаимозависимост за да принуди Украйна да одобри мир ", счита Кънев. И добавя, че газът се купува по пазарна цена, по тази причина ниската цена на нефта не въздейства.

" Държавата би трябвало да вземе свръхпечалбите на " Лукойл " за последните 4-5 месеца поради разликата в цената на сортовете брент и уралски петрол. Тези облаги би трябвало да се свръхобложат ", уточни икономистът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР