Няма никакво замърсяване на Черно море заради взривяването на язовир

...
Няма никакво замърсяване на Черно море заради взривяването на язовир
Коментари Харесай

Морето ни е чисто, освен замърсяването, което ние си правим

Няма никакво замърсяване на Черно море поради взривяването на язовир " Нова Каховка ". В това увери министърът на околната среда и водите Юлиан Попов пред БиТиВи.

Самият риск морето ни да бъде нечисто бе доста невисок и нищо от бент. " Нова Каховка " не стигна до България. Няма нищо притеснително, с изключение на замърсяванията, които ние си вършим по родното Черноморие, посочи министърът.

Той уточни, че дюните по морето би трябвало да бъдат защитавани и охранявани. Българското Черноморие е скъпо и богато на естествени дадености. Първо би трябвало да си съхраним природата, след това да имаме по-висока стойностна стопанска система, както и по-високо качество на живот, настоя Юлиан Попов.

Относно въглищните централи, Попов съобщи, че страната може малко да направи, тъй като пазарът дефинира ориста на въглищните централи. България е страната с максимален спад на въглеродните излъчвания в първото тримесечие на годината, регистрира екоминистърът. Въглищните централи обаче нямало да могат да устоят дълго време на пазара.

По отношение на борбата с мръсния въздух, Юлиан Попов съобщи, че качеството на въздуха в България се усъвършенства, само че не с тези темпове, които министърът желае. Той се надява, че всички градове у нас ще ускорят подмяната на отоплителните си системи, възобновяване на автомобилния парк и на градския превоз, който би трябвало да се електрифицира изцяло.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР