Няма никакво усилие. Има развитие на някакъв сюжет на ДБ,

...
Няма никакво усилие. Има развитие на някакъв сюжет на ДБ,
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Всеки ли добър на село трябва да бъде изпробван за министър? Личностите имат ключово значение

Няма никакво изпитание. Има развиване на някакъв сюжет на Демократична България, Има Такъв Народ и “Изправи се.БГ. Ние идваме! Той тече от първия ден след изборите до през днешния ден. Той включва доста дейности - конференции, представяния на кабинет, диалози. Всички знаят какво са разговаряли, какво е последвало и така нататък Всичко това е един сюжет. Тази декларация нищо не заличава межувременно. Аз не знам какво би трябвало да се заличи и няма да давам съвет на никого от настоящите политически силит- какво да се заличи какво да се открои.

В политиката има правила от доста епохи насам - има хора, които желаят да нарушат. Такива бунтари доста има, от време на време са на мода, от време на време не - има смешни бунтари, които биха тръгнали на ръце и да си облекат блузата на назад.Аз мога да изтърпя всяка странности, не търпя обаче подигравките в БЪлгария. И някой може да си направи каквото му хрумне, който и да е той, колкото и да е популярен.

Работата да се свърши най-добре, най-добре за страната. Да го създадат водени от здрав разсъдък и това да ни движи, за какво ние не бързаме, тъй като няма никаква нужда има до петък до период, Има Такъв Народ имат период да си внесат при президента до проектокабинета до петък.

Такъв е редът, в петъка изтича 7-дневният период, те не са длъжни да го внесат тогава. Може в края на периода могат и довечера, и на следващия ден заран, петък е последният вероятен

Президентът внася проектокабинета и името на министър-председателя - за гласоподаване. Тогава се се насрочва гласуването, по кое време Ива Митева ще го направи - не мога да кажа - Другата седмица е разумно, не е ставало дума за предварително. Съгласно на Конституционен съд се гласоподава състав и конструкция, след това министър-председател, след това кабинет - има опция да се направи смяна за състава - т.е., могат да бъдат заменени министри, само че не и премиера.

Ние ще кажем какво мислим, откакто всички бъде импортирано от президента - имаме техническо време до петък.

Може да ви се стори необичайно, че състав на Министерски съвет може бъде показан на слайдове и без за никого да се уточни на какъв брой години, къде и какво приключил, какво е работил - на мен ми се стори доста необичайно.

Гроздан Караджов го познах. Министъра на външните работи задочно го познах. Както знаете поради медиите се породи интерес и както се споделя човек чуква в интернет. С министъра на привосъдието се запознахме по същия метод. Не знам за какво Мика Зайкова желае да съди - тя не знам кого ще съди. Чух Тошко да споделя, който обществени се осмели на да оплюе министър, той ще го съди. Някак си смешно и ние сме юристи.

И ние сме юристи, да излизаш в политиката със случай от частен темперамент е мека казано несериозно. Не е инцидентно ви споделям,поведението на водачите от Има Такъв Народ няма нищо общо с разпоредбите и те ни навират по какъв начин те единствени са хора, които нямат нищо общо с политиката до момента.Не може по този начин. Тези действия са от хиляди години, тези които са живели преди нас да не са по-прости, по-малко нахакани и те са имали нашите фантазии.

Има си неща за всички, в политиката водещо е разбирателството- това е водещо в колективите, в хода на живота. Да обясняваш на всички останали, че те нямат право на нищо. Каква беше тъкмо фразата “Кой си ти бе, предлагач?” Моля??? Или се научете да говорите почтително за постовете, които претендирате, или не искайте някой да споделя отговорност за работа, която не знаете каква да вършите.

Не искайте от нас да носим отговорност. Част от обществото споделя, че им е писнало и няма да върви на трети избори.

Ние ще поработим върху разнообразни разновидности, тъй като обстановката е такава. Но това, че българският гласоподавател ни е сложил супер комплицирана задача с хора, които ни се водят, ни се карат. Какво да си приказваме за служебните министри, които били свободни, за разлика от другите, които не били свободни.

Истината е, че един министър е свободен, когато си познава работата. Тогава той ще знае къде да пипне и какво да се направи. Да не би да смятате, че депутатите непрекъснато ще му пъхат листчета. Личностите имат основно значение. Ако министрите, които се оферират, не са в положение да се оправят с работата си, ние просто ще крушираме. Не е въпрос кой ще се връща на бял кон или ракета.

Всеки ли добър на село би трябвало да бъде пробван за министър?

Аз не виждам до тук разбиращи хора. Мислят си, че парламентарните диалози са бутафория, която се пробутва на гласоподавателите. Не, диалозите са да се разпределят отговорностите и каруцата да тръгне напред. Ако някой счита да трансферира отговорност на различен, а суверена му е дал първото място, това не може да стане. Играйте по разпоредбите.

Смятам, че някой трансферира на сценаристите отговорности, за които те не са подготвени, а ние като съществени хора, ще се опитаме да създадем по този начин, че да изгазим от вира, в който сме попаднали.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР