Няма никакво съмнение, че Турция е незаобиколим и значим фактор

...
Няма никакво съмнение, че Турция е незаобиколим и значим фактор
Коментари Харесай

Вучич с помирително-уважителен тон спрямо Турция

Няма никакво подозрение, че " Турция е незаобиколим и важен фактор по всички въпроси на Балканите ". Това сподели сръбският президент Алексанъдр Вучич по време на визитата си в Анкара, съобщи БГНЕС.
" Всеки, който си мисли или пък желае и счита, че може да пренебрегне страна от 80 млн. души, нация в условия на напредък, със забележителна икономическа мощност и растеж от 7.4 на 100, значи, че той не схваща нито районните, нито международните трендове ", сподели още Вучич.
Сръбският държавен глава чака схващане от страна на Анкара за сръбските ползи, както управляващите в Белград имат почитание за турските ползи на Балканите.
" Трябва да реализираме най-малко до най-малко общи ползи, да запазим мира и стабилността на Балканите...Турция е велика мощ, която призна независимостта на Косово и няма опция за смяна в тази позиция ", акцентира Вучич.
" Когато става въпрос за Косово, аз съзнавам, че каквото и да е решението, това ще бъде и края за мен в политиката ", сподели още сръбският държавен глава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР