Няма никакви дискусии в правителството за забрана на достъпа на

...
Няма никакви дискусии в правителството за забрана на достъпа на
Коментари Харесай

Гърция няма да ограничава достъпа на неваксинираните до магазините

Няма никакви полемики в държавното управление за възбрана на достъпа на неимунизирани против КОВИД-19 лица в обектите от търговията на дребно, съобщи през днешния ден пред телевизия Скай гръцкият заместник-министър на вътрешните работи Стелиос Пецас, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ваксинираните ще видят малко по малко да се подвигат всичките им ограничавания, както във връзка с напредването, по този начин и във връзка с заниманията им. Що се отнася до търговията на дребно, даже при по-ниски нива на имунизиране спазването на здравните протоколи и потреблението на маска ни защищити от разпространяването на ковид през миналия интервал. Следователно в този миг няма полемика за търговията на дребно, а основно за напредването и за заниманията. Там сигурно ще имаме по-голяма леснота за напредванията на имунизираните спрямо неимунизираните, които евентуално ще би трябвало да останат на първо място отвън затворените пространства, колкото повече приближаваме към есента ", сподели Пецас.

Той изясни, че там, където стопанската система зависи от сигурността, като да вземем за пример увеселителните заведения, кафенетата, заведенията за хранене, театрите и киносалоните, е ясно, че би трябвало да има разграничение сред тези, които са се ваксинирали, и тези, които не са.

" Смесените пространства демонстрираха, че основават проблем за разпространяването на вируса ", съобщи заместник-министърът.

По отношение на наложените спомагателни ограничавания на остров Миконос, Пецас сподели, че те ще бъдат вдигнати в понеделник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР