Няма недостиг на легла или лекари в цялата Кюстендилска област.

...
Няма недостиг на легла или лекари в цялата Кюстендилска област.
Коментари Харесай

Здравният министър: Грозна лъжа е, че ще въвеждаме пак КПП-та и тежки ограничения


Няма дефицит на кревати или лекари в цялата Кюстендилска област. Болницата в града няма потребност от нищо. Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов , който дойде в Кюстендил, с цел да се запознае с епидемиологичната конюнктура.

Здравният министър бе безапелационен, че страната разполага с запаси и в случай че някъде се появи дефицит на персонални защитни средства или инсталация, то те незабавно ще бъдат обезпечени.

Проф. Ангелов сподели още, че всички на първа линия ще получават по 1000 лв. в допълнение до края на годината.

Като „ грозна неистина ” той дефинира изказванията, че поради COVID-кризата може да се наложи наново въвеждане на тежки ограничаващи ограничения, затваряне на институции, изолираност и слагане на КПП-та на входовете и изходите на градовете.

Това е една грозна неистина. Ние следим извънредно загрижени всички числа – те са общо налични. Нашите решения са стимулирани въз основата на общодостъпни данни. Нямаме никакво желание в никакъв случай да затваряме страни, градове, никакви КПП-та, безапелационен бе здравният министър.

Като сериозна точка към сегашния миг министърът дефинира Добрич, където няма инфекционисти, има проблем с разделянето на потоците. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР