Няма място за притеснения за националната ни сигурност във връзка

...
Няма място за притеснения за националната ни сигурност във връзка
Коментари Харесай

Йовчев за арестуваните у нас след взрива в Истанбул: Няма място за притеснения за националната ни сигурност

Няма място за терзания за националната ни сигурност във връзка със арестуваните у над четирима души, за които се счита, че съпричастни с офанзивата в Истанбул на 13 ноември. Това съобщи в ефира на „ Събуди се ” Цветлин Йовчев, който е някогашен вътрешен министър и някогашен ръководител на ДАНС.

По думите му има няколко притеснителни обстоятелството в следствието на случая на територията на Турция. „ Сравнително бързо оповестиха ПКК за виновен за атентата, а организацията отхвърли, което не е разумно, защото нормално подобен вид организация, извършвайки терористичен акт, поемат отговорност. Второ, два дни след атентата турският министър на правораздаването разгласи, че има арестувани 50 души, съпричастни към подготовката на този атентат. Това не е манифестация или проява. Едва ли 50 души могат да бъдат съпричастни към подготовката на един подобен терористичен акт. По-скоро сякаш се работи по лист на лица, които по един или различен метод за обвинени като съпричастни към тази организация ”, сподели още Йовчев.

Припомняме, че петима души бяха арестувани при строго секретна интервенция у нас. Според прокуратурата има данни, че задържаните са оказали помощ за осъществяването на атентата в Турция. Един от тях е с българско поданство. Те са упрекнати по две закононарушения - едното е присъединяване в проведена незаконна група за каналджийство на лица и трафик на хора, а другото - подкрепяне в избран миг на терористични дейности, разгласи наблюдаващият прокурор Ангел Кънев. Чужденците са пристигнали у нас нелегално.

Съдът обаче счете, че на този стадий има доказателства за каналджийство, само че не и за каквато и да е съпричастност към атентата в Турция. По делото има данни, че арестуваните неведнъж са превозвали незаконни мигранти от южната ни съседка към България в бусове с тайници. Определението на съда не е дефинитивно и предстои на тъжба пред Апелативен съд - София.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР