Няма лидерство в нашата политика. Като че ли няма обща

...
Няма лидерство в нашата политика. Като че ли няма обща
Коментари Харесай

Юлиана Николова, Портал Европа:  В нашата политика липсва лидерство

Няма водачество в нашата политика. Като че ли няма обща цел, която да стимулира политиците, които да поведат хората след себе си за реализиране на тези общи цели. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ Юлиана Николова – шеф на Портал " Европа “.

Относно оферти проектокабинет на проф. Габровски, Николова сподели, че още веднъж сме излели следващата порция отрова против номинирания кабинет без в това време да се дава някакво решение. " Аз считам, че е вярно е да бъде излъчено отдалечено от ГЕРБ лице, което да води държавното управление. Тези хора, които са се съгласили, част от тях познавам, за тях е по-скоро дълг и отговорност да одобряват, в сравнение с някаква суетност или облекчаване на упоритости. От друга страна всички се нахвърлихме, че това не е кабинетът, а не предлагаме какво следва. Приемаме, че този кабинет се провали – какво следва? Даваме ли си сметка какво значи за България съвсем 10 месеца ръководство на президента, което не е планувано в Конституцията. “

Във връзка с неприемането ни в Шенген, Николова посочи, че обществото ни е разграничено на два лагера. " За мен главната причина е отсъствието на водачество в процеса. Нашата реакция се показваше единствено в телефонни диалози на президента. Липсва ни упоритостта и желанието да изправим каквото би трябвало, да адресираме терзанията и на Нидерландия, и на Австрия във връзка с това България става ли за член на Шенген или не става. Далеч сме от съвършенство във връзка с битката с корупцията и върховенството на правото. Но в съответния случай критериите, които би трябвало да реализираме, са реализирани. Изолацията на България от това свободно пространство ни отдалечава от постигането и на другите цели “.

Темата за Шенген е политическа, безапелационна е Николова. " Тя е политическа освен у нас, тя е политическа и в Нидерландия, и в Австрия ".

Бюджетът е първи приоритет за страната ни, по-късно е Шенген и Еврозоната, счита Николова. " Шенген би трябвало да бъде приоритет на държавните мъже. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР