Няма какво да се лъжем, гладенето не е любимо занимание

...
Няма какво да се лъжем, гладенето не е любимо занимание
Коментари Харесай

Мразите гладенето? Ето как да спестите време

Няма какво да се лъжем, гладенето не е обичано занятие на нито една жена. Но въпреки и да е едно от досадните домашен отговорности, гладенето е наложително, в случай че държим да изглеждаме добре в всекидневието.
За да спестите време и да приключите по-бързо с това занятие, ви предлагаме 5 лесни хитринки, с които ще гладите облеклата за секунди.
Напръскайте с вода облеклата, преди да гладите
Ако има намачквания, които ви е мъчно да изгладите, напръскайте с вода и по-късно изгладете с ютия с пара. Започнете гладенето с главните области и завършете с ъглите. Премествайте всеки изгладен сектор, тъй че да не се измачка още веднъж.
След като сте подготвени, допустимо най-бързо сгънете или окачете на закачалки изгладените облекла. А в случай че в ютията има останала вода, по-добре я изпразнете, в противоположен случай рискувате да се образува наслойка.
Използвайте алуминиево фолио
Сложете алуминиево фолио под покривалото на дъската за гладене, в случай че бързате и желаете да съкратите оптимално времето за гладене. Как работи този трик? Алуминиевото фолио отразява топлината, която ютията излъчва, като дейно изглажда дрехата и от другата страна. Така няма да се постанова да гладите и от двете страни на облеклата.
Използвайте сешоар
На правилото на сушилнята и въздушната бликам топъл въздух е опция за унищожаване на леки гънки. Навлажнете дрехата на мястото, където е гънката и включете сешоара – останалото е ясно. Имайте поради, че този вид е подобаващ за не толкоз измачкани облекла.
Същата процедура, единствено че с напълно навлажнена дреха, може да извършите и със сушилнята – включете я на междинна температура.
Под душа
Съвсем явно е, че парата оказва помощ на гънките по облеклата да се изгладят. Докато се къпете, сложете облеклата си на окачалка в банята за към 10 минути. Това е доста постоянно срещан прийом в хотелите.
Гладете с вярната техника
Може да ви наподобява разумно, само че не всички хора гладят вярно. За да си спестите време и неприятни петна/черти по облеклата, гладете ги с придвижвания по цялата дължина на дрехата, без да местите доста ютията напред-назад. Именно това постоянно преместване на ютията може да аргументи на облеклата разпъване, изключително в случай че са от фабрични материи.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР