Няма какво да се лъжем, гладенето не е любимо занимание

Няма какво да се лъжем, гладенето не е любимо занимание ...

Мразите гладенето? Ето как да спестите време

Няма какво да се лъжем, гладенето не е любимо занимание на нито една жена. Но макар и да е едно от досадните домакински задължения, гладенето е задължително, ако държим да изглеждаме добре в ежедневието.
За да спестите време и да приключите по-бързо с това занимание, ви предлагаме 5 лесни хитринки, с които ще гладите дрехите за секунди.
Напръскайте с вода дрехите, преди да гладите
Ако има намачквания, които ви е трудно да изгладите, напръскайте с вода и след това изгладете с ютия с пара. Започнете гладенето с основните области и завършете с ъглите. Премествайте всеки изгладен участък, така че да не се измачка отново.
След като сте готови, възможно най-бързо сгънете или окачете на закачалки изгладените дрехи. А ако в ютията има останала вода, по-добре я изпразнете, в противен случай рискувате да се образува ръжда.
Използвайте алуминиево фолио
Сложете алуминиево фолио под покривалото на дъската за гладене, ако бързате и искате да съкратите максимално времето за гладене. Как действа този трик? Алуминиевото фолио отразява топлината, която ютията излъчва, като ефективно изглажда дрехата и от другата страна. Така няма да се налага да гладите и от двете страни на дрехите.
Използвайте сешоар
На принципа на сушилнята и въздушната струя топъл въздух е алтернатива за премахване на леки гънки. Навлажнете дрехата на мястото, където е гънката и включете сешоара – останалото е ясно. Имайте предвид, че този вариант е подходящ за не толкова измачкани дрехи.
Същата процедура, само че с изцяло навлажнена дреха, може да направите и със сушилнята – включете я на средна температура.
Под душа
Съвсем очевидно е, че парата помага на гънките по дрехите да се изгладят. Докато се къпете, сложете дрехите си на закачалка в банята за около 10 минути. Това е много често срещан похват в хотелите.
Гладете с правилната техника
Може да ви изглежда логично, но не всички хора гладят правилно. За да си спестите време и неприятни петна/черти по дрехите, гладете ги с движения по цялата дължина на дрехата, без да местите много ютията напред-назад. Именно това често местене на ютията може да причини на дрехите разтягане, особено ако са от фабрични материи.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com