Няма как да предложим правителство на малцинството с втория мандат,

...
Няма как да предложим правителство на малцинството с втория мандат,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако върнат хартиената бюлетина, ПП няма как да предложи правителство на малцинството

„ Няма по какъв начин да предложим държавно управление на малцинството с втория мандат, откакто първата ясна гаранция, която искахме – отвод от връщането на хартиената бюлетина, просто я хвърлят в боклука като невалидна бюлетина “. Това изясни в отговор на журналистически въпрос в коридорите на Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме промяната “(ПП) Кирил Петков.

Днес депутатите разискват и гласоподават на второ четене измененията в Изборния кодекс, измежду които е връщане на смесеното гласоподаване.

„ Ако хартиената бюлетина мине през днешния ден, това значи, че този парламент поставя на напред във времето тясно партийната задача на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия да откраднат честния избор на българските жители, да се върнем към невалидните бюлетини, които бяха 15 % през 2015 година “, разяснява Петков.

По думите му, в случай че това стане, за Политическа партия ще значи, че няма никакво предпочитание за държавно управление. „ Няма по какъв начин един подобен парламент, който поддържа хартиената бюлетина, по-късно да поддържа държавно управление на малцинството, което е антикорупционно “, изясни съпредседателят на Политическа партия.

Той посочи, че досега ГЕРБ не вършат нищо, с цел да бъде формиран кабинет с първия мандат и вместо да водят съдружни диалози, Народното събрание продължава да се занимава с хартиената бюлетина.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР