Няма как да излъжете европейските институции, заяви министър-председателят Кирил Петков

...
Няма как да излъжете европейските институции, заяви министър-председателят Кирил Петков
Коментари Харесай

Кирил Петков: Главният прокурор вече няма да бъде недосегаем


Няма по какъв начин да излъжете европейските институции, съобщи министър-председателят Кирил Петков след чуването в Групата за мониторинг на демокрацията, съобщи БГНЕС.

Няма по какъв начин през общи шаблони и думи да се избяга неналичието на положително правораздаване в България. На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре, разяснява министър председателят пред медиите, откакто основният прокурор Иван Гешев се разгласи за по-сериозен разговор с европейските институции и наблюдаване по механизма за господство на закона.

Много бих се радвал да има оптимално засилен мониторинг върху върховенството на закона у нас, съобщи Петков.

В Плана за възобновяване и развиване основният прокурор няма да бъде са с Господ над главата му, а ще има арбитър, който ще извършва краткотрайна роля на прокурор и по-късно ще може още веднъж да се върне като арбитър. С други думи спорът на ползи няма да го има, сподели Кирил Петков.

Трябва ни работеща прокуратура, а не четвърто равнище в прокуратурата. Така че основният прокурор става админ, съобщи още Петков и уточни, че евродепутатите са видели и разбрали желанието за промяна от страна на новото държавно управление.

Премиерът прикани обществото да не се фрустрира, тъй като ръководството е единствено на месец и половина. От тук нататък няма да има човек над закона или някой на мен да ми се обади и да каже " този не би трябвало да се пипа ", сподели още Петков.

Днес Петков и основният прокурор Иван Гешев бяха изслушани в Групата за мониторинг на народна власт в Европейския парламент в Брюксел. Тя следи страни, в които има проблеми с върховенството на закона, човешките права и свободата на медиите. От две години обект на наблюдаване е и България.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР