Няма как да говорим за една българска седмица и да

...
Няма как да говорим за една българска седмица и да
Коментари Харесай

Как се готви свинско? С тази рецепта винаги ще имате перфектно цяло парче свински врат - супер крехък, ще се разпада

Няма по какъв начин да приказваме за една българска седмица и да пропуснем свинското месо. Има хора, които дори ще ме жигосат, за какво чак в четвъртък започнахме да приказваме за месо, какви са тези салати, какви са тези риби, това не е съществено. Това сподели за рубриката " Денят като манджа " на " Фокус " Шеф Таньо Шишков.

" Но за мен свинското месо, при все че, че в България обичайна кулинария и освен в България, и на Балканския полуостров е извънредно етнически повлияна от Османската империя. Тук приказваме обратно в годините, знаете Османската империя е била властваща над Европа в продължение на над 600 години. Няма по какъв начин бита, културата и кулинарната просвета, несъмнено, на целия район да не бъде повлияна. Въпреки всичко, свинското месо е извънредно добре заложено в нашата обичайната кухня. Тук доста се чудя дали да изпадам в някакви конкретики за рецепта или по-скоро да ви кажа кой е моят обичан метод за подготвяне на свинско месо генерално. Тази методика можете да употребявате и за ребра, и за свински врат, и за стомах, и за всеки прорез от свинята, с който разполагате. Не е належащо в този момент да вървим и да купим свински врат, с цел да си го създадем. В най-общи линии - готвим дълго време на ниска температура ", изясни началник Шишков. 

" Свинското месо в разрезите с врата, с ребрата, това са меса с доста съединителна тъкан, джоланите също, с цел да се сготвят добре и да са нежни, те имат потребност от доста дълго време. За да готвим нещо дълго време, без да го прецакаме, с най-груб изказ, би трябвало ниска температура. Тоест, избираме си една температура от 160-180 градуса и готвим под капак или под алуминиево фолио, защото множеството модерни семейства нямат глинени гювечи. Свинското може да го сготвите дружно с всички зеленчуци, които обичате и с всички зеленчуци, които разполагате. Аз обичам да върша едно канапе, една поставка от лук, от морков, които след това пасирам в соса от печеното месо. По този метод овкусявам месото със сол, пипер, червен пипер, малко лой, растителна по желание, капак, малко бульон, вино или вода и печем  4 до 5 часа на 160-180 градуса. Обещавам ви, постоянно ще имате съвършено цяло парче свински врат, супер нежен, ще се разпада. 

По този метод можете да си извършите уикенд празненство със сандвичи с дърпано свинско. След като го изпечете, просто надърпвате свинското, смесвате го с малко барбекю сос, кетчуп или сос от печенето на месото и поднасяте с изпечени бургер бънчета, още известни в България като питки за бургер ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР