Няма жена, която да не изпитва дискомфорт по време на

...
Няма жена, която да не изпитва дискомфорт по време на
Коментари Харесай

Спасение през “онова време” от месеца

Няма жена, която да не изпитва дискомфорт по време на месечния си цикъл.

Дори той да не е мъчителен, всички познаваме възприятието да сме подути, раздразнителни и неистово да желаем по през целия ден да се тъпчем с мазна храна и сладичко. Енергията ни никаква я няма, не можем да се концентрираме добре.

Има пет правила, които в случай че следваме, “онези дни ” ще минават доста по-леко:

1. Следете тъкмо по кое време би трябвало да ви пристигна
Вече има задоволително приложения за мобилния и няма потребност да ограждаме с писалка дните в календарчето. Така, от една страна, постоянно ще имате на разположение нужните хигиенични материали, а от друга – ще сте наясно със признаците на наближаващата хормонална стихия и ще можете да вземете ограничения в точния момент.

 811189decc834345f6cbb163a0c2dbec

2. Избягвайте празните калории
Знаем, знаем… И на нас ни се ядат безчовечен количества пица, шоколад и бисквитки орео, когато настава сериозния миг от месеца. Но нездравословната, тежка и богата на захар храна единствено утежнява признаците – отичане, нервност, възприятие на безпокойствие. Затова е повече от желателно да се погрижим да хапваме леко и да наблегнем на плодовете и зеленчуците.

3. Ограничете алкохола
Или, в случай че би трябвало да сме напълно почтени – най-добре е напълно да избягвате алкохолните напитки по това време. Алкохолът дехидратира тялото, а и спадът в равнищата на кръвната захар по-късно ни прави още по-уморени и раздразнителни.

4. Полагайте специфични грижи за кожата си
Тя става сензитивна и склонна към формиране на пъпки, поради смяната в хормоналните равнища. Почиствайте я добре и я поглезете със специфични худратиращи и успокояващи артикули. Също по този начин предлагаме да държите подръка стикче срещу пъпки – обичани са ни тези с чаено дърво, които в действителност дейно стопират процеса.

 35bff52d953894d71407b4985db22fa6

5. Вслушвайте се в сигналите на тялото си
То има собствен предел, а изключително по време на менструация се уморяваме по-лесно, тъй че отнасяйте към тялото си като към другар. Не го насилвайте да прави неща, които усещате, че ви изтощават. Някои дами, да вземем за пример, обичат да вършат леки тренировки и усещат, че това ги отпуска и облекчава спазмите в корема. Но в случай че за вас персонално всяко физическо изпитание е еднакво на мъка и ви кара да се чувствате скапани, отдайте се на колкото може повече отмора.

Запомнете, че организмът на всяка жена е друг и когато опознаем реакциите на тялото си и се вслушваме в него, тези деликатни няколко дни ще минават по-неусетно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР