Няма информация да са изтекли лични данни„Български пощи” претърпява сериозна

...
Няма информация да са изтекли лични данни„Български пощи” претърпява сериозна
Коментари Харесай

Раздават пенсиите в пощенските станции заради кибератака

Няма информация да са изтекли персонални данни

„ Български пощи” претърпява сериозна хакерска атака, която е характерна и не е осъществена в България. Всички профилирани институции и специалисти от най-високо равнище работят по отстраняването на казуса. Това заяви на брифинг основният изпълнителен шеф на сдружението Деян Дънешки.

Той посочи, че процесът с приемането на пенсиите и добавките към тях е занимателен поради другия механизъм, по който хората се обслужват. Дънешки уточни, че пенсиите ще бъдат раздавани в пощенските станции по местоживеене.

Директорът разяснява, че пенсионерите няма да останат без своите пенсии. Ако се наложи, клоновете ще работят и на 21 април. „ Работи се по-бавно - това е реалност. Правим всичко, каквото е допустимо, с цел да получат парите си”, акцентира Дънешки и прикани хората да проявят самообладание поради изключителната обстановка.

„ Възстановяваме системите една по една. Когато имаме подготвеност да работим на цялостните благоприятни условия, ще осведомяваме допълнително”, съобщи Дънешки. И посочи, че все още няма информация да са изтекли персонални данни.

Заради централизираната система на „ Български пощи” има проблем във всички клонове в страната. „ Уведомили сме контрагентите, с които работим. Дали сме им информация за проблема”, добави изпълнителният шеф.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/5592648660749736
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР