Няма и следа от регионална антииранска коалицияКакто можеше да се

...
Няма и следа от регионална антииранска коалицияКакто можеше да се
Коментари Харесай

Близкият изток: Иран и неговите съюзници отвърнаха на Израел

Няма и диря от районна „ антииранска ” коалиция

Както можеше да се чака, ударът на израелските военновъздушни сили против постройката на иранското консулство в Дамаск на фона на продължаващите военни дейности в Газа не остана без отговор от Иран. Да напомним, че съгласно интернационалното право територията на дипломатическите задачи е суверенна територия на страната.

Съгласно изказването на Корпуса на стражите на ислямската гражданска война /КСИР/, чиито офицери са били жертви на тази и многочислени предходни израелски офанзиви, „

В нощта на 14 април ирански източници потвърдиха изстрелването на безпилотни летателни апарати против цели в Израел и оповестиха идното начало на ракетна офанзива. Иран се пробва да преодолее израелската защита, като изстрелва безпилотни самолети и ракети в разнообразни посоки, цитира неизвестен американски чиновник телевизия ABC.

По мнението на служителя, сред 400 и 500 дрона и ракети са се изстреляли към Израел от Ирак, Сирия, Южен Ливан, от хуситите и самия Иран. Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей сподели, че

По-рано районни източници оповестиха за появяването във въздушното пространство на Южен Ирак на няколко десетки дрона, движещи се към Израел. Според някои източници, може да се приказва за стотици бойни машини. По горещите следи, КСИР дефинира офанзивата като сполучлива. Израелските системи за Противовъздушна отбрана са били обект на хакерски атаки, твърди иранският ефирен канал Press.

В същото време позиции на ЦАХАЛ в Северна Галилея попаднаха под ракетен обстрел от позиции на Хизбула в Южен Ливан, последван от ответен удар. Имаше и непотвърдени известия за огромна детонация в Техеран, които бяха навреме опровергани от организация Fars. „ Яростният Биби “ Нетаняху, който с всички сили натискаше началото на пълномащабен въоръжен спор, събра министрите си на незабавна среща.

„ оповестява радиото на израелската войска. Възможно е сходни изказвания да имат агитационен темперамент, за да въвлекат Съединени американски щати във военни дейности.

По думите на иранското министерство на защитата Предполага се, че това предизвестие е отправено най-вече към Азербайджан, чието тясно съдействие с Тел Авив не е загадка.

Британски изтребители излетяха от бази в Кипър за битка с ирански дронове. Ройтерс приписва готовността на Йордания да смъква дронове и самолети, летящи към Израел над своя територия. Иранците към този момент дадоха отговор на това: в случай че Йордания предприеме сходни дейности, тя ще стане идната цел, написа РИА Новости с позоваване на ирански медии.

В същото време наподобява, че арабските монархии от Персийския залив не желаят да се трансфорат в плацдарм за нова експанзия от силите на интернационалния империализъм, откакто предизвестиха Вашингтон за невъзможността да употребяват техните територии за офанзива против Иран при положение на пълномащабен районен спор, оповестяват източници на Middle East Eye.

Властите на Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Оман и Кувейт приканиха Съединени американски щати да се въздържат от потреблението на американските военни бази в Персийския залив, с цел да отговорят на Иран. Напомняме, че главните бази на Военноморски сили и Военновъздушни сили на Съединени американски щати се намират в Кувейт, Бахрейн и Катар.

Освен това страните от района имат намерение да забранят полетите на военни самолети над своето въздушно пространство, като се има поради опцията за цялостното му затваряне.

Според портала Axios до 45 хиляди американски бойци може да бъдат ситуирани в Близкия изток. Еврейската страна е подвластна от военната поддръжка на Съединени американски щати, която може да ескалира и да въвлече Съединените щати, до момента в който администрацията на Байдън се стреми да избегне директното включване в спора.

Иран изстреля балистични ракети към Израел, оповестява ИРНА, базирайки се на източници. Освен това се твърди, че незнаен държавен аероплан, за който се счита, че е Air Force One на премиера Нетаняху, напуща израелското въздушно пространство.

„ споделиха от непрекъснатата задача на Иран към Организация на обединените нации. Все още е мъчно да се реши дали съответната информация е получена и вярно оценена по канала за договаряния в Оман.

Сънливият Джо е свикал Съвета за национална сигурност и е на път да направи изключително изказване. Представители на Белия дом желаеха от Израел да разиска всичко с тях, преди да предприеме някакви ответни ограничения против иранската офанзива, заяви Al Maydeen, цитирайки израелски медии.

Изглежда, че мнението на интернационалния публицист Абас Джума е изцяло основателно

Близкото бъдеще ще покаже по какъв сюжет ще се развие обстановката, само че във всеки случай политическият пейзаж в района ще се промени съществено, макар че може би към момента е малко рано да се приказва за „ края на света “.

PS Целта на интервенцията „ Правдиво заричане “ беше Информационният център на границата на Израел и Сирия и израелската авиобаза Неватим, сподели началникът на Генералния щаб на иранските въоръжени сили. Операцията е приключена и Иран не има намерение да я продължава.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед30082Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед31676Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед72022Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед32037Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед48643Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553355Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед182775Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед125970Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни  Калин Тодоров, атентат, Русия, Ислямска страна, МИ-6, украинското разузнаване  Калин Тодоров, атентат, Русия, Ислямска страна, МИ-6, украинското разузнаване Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР