Няма данни за пострадали български граждани при земетресението, разлюляло Хърватия

...
Няма данни за пострадали български граждани при земетресението, разлюляло Хърватия
Коментари Харесай

Няма данни за пострадали български граждани при труса в Хърватия

Няма данни за потърпевши български жители при земетресението, разлюляло Хърватия в 13:20 ч. българско време. По данни на посолството ни в Загреб трусът е бил с магнитуд 6.2 по Рихтер с епицентър в региона на град Сисак. Властите правят оценка на материалните вреди. Земетресението е усетено също в Сърбия и Босна и Херцеговина, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Според данни на Европейско-средиземноморският сеизмологичен център са регистрирани и няколко вторични труса с магнитуд сред 3 и 3,5 по Рихтер.

Епицентърът е бил на 46 км югоизточно от столицата Загреб и на 9 км от град Сисак на дълбочина от 10 км.

Изплашени жители са излезли по улиците на Загреб след труса, оповестява "Ройтерс ". Има данни за вреди по постройките. Не се оповестява за жертви или потърпевши.

Земетресението е било усетено в Баня Лука, Загреб, Вуковар и Сплит, а консуматори в обществените мрежи оповестяват, че са почувствали труса даже в Белград и в Австрия. Властите правят оценка на материалните вреди.

Croatian town of Petrinja suffered a lot of damage in the earthquake today
— Based Croatia (@Based_Croatia)
Няма данни за потърпевши български жители при земетресението, оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Вчера три мощни труса раздрусаха хърватските градове Петриня и Сисак, като предизвикаха материални вреди и суматоха измежду популацията. Най-силният трус беше с магнитуд 5 съгласно Сеизмологичния институт в Загреб - 5,2 съгласно Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Първият трус е бил последван от два вторични с магнитуд 4,7 и 4,1.

След труса са видяни пукнатини в постройките и паднали керемиди и в община Покупско в зоната на епицентъра. Според организация Хина материални вреди са породени и в Сисак.

Zemljotres u Petrinji.
— bake & deke™ (@BoraKonj)
Европейската комисия изрази подготвеност да помогне на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР