Няма данни Делта вариантът на коронавируса да предизвиква по-тежка клинична

...
Няма данни Делта вариантът на коронавируса да предизвиква по-тежка клинична
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Няма данни Делта вариантът да предизвиква по-тежка клиника при децата

Няма данни Делта разновидността на ковид да провокира по-тежка клинична картина при децата . Това сподели за БНР вирусологът проф. Радостина Александрова от Института по пробна морфология, патология и антропология с музей при Българска академия на науките.
От началото на пандемията е резистентен процентът на децата, които се нуждаят от интензивна грижа при болнично лекуване, означи тя, цитирайки данни от Съединени американски щати.

По-различното в този момент е в по-високите изходни стойности на инфектирани деца, посочи проф. Александрова.

„ Затова редките случаи на по-сериозно протичане при децата стартират да вършат по-силно усещане, тъй като те към този момент са много сериозна численост. “

Най-застрашени от по-сериозно протичане на болестта са децата под 1 година , по тази причина би трябвало да ги пазим, уточни проф. Александрова в предаването „ 12+3 “.

„ За разлика от Съединени американски щати да вземем за пример, от Англия не идват такива тревожни сигнали. Те направиха проучване в края на месец юни и началото на месец юли тази година, което сподели, че броят на позитивните случаи при учениците, при учителите, изобщо при личния състав в учебните заведения е някъде сред 0,27 и 0,42%. По това време във Англия към този момент са били разпуснати ограниченията и това са в действителност доста ниски стойности на разпространяване на вируса в учебно заведение . През септември предходната година тези стойности са били 1,22 – 1,64% “.

Четвъртата вълна ще засегне непреболедувалите и неимунизираните. Това са хората без имунитет против ковид , допълни проф. Радостина Александрова. Тъй като при започване на имунизационната акция са били ваксинирани уязвими групи, в този момент вирусът нападна по-млади хора, а надлежно посредством тях и децата им. 

„ Вирусът, по този начин или другояче, ще се насочва към хората, които към момента са чувствителни, които нямат имунитет, не са предпазени. “

Проф. Александрова съпостави ограниченията с модела на швейцарското сирене – „ всяка мярка да прибавя нещо, тъй че даже вирусът да успее да се изплъзне от едната, да бъде арестуван от идната “.

Повече по тематиката чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР