Няма да се въвежда категоризация, а по-скоро регистрационен режим за

...
Няма да се въвежда категоризация, а по-скоро регистрационен режим за
Коментари Харесай

Няма да има категоризация, а регистрационен режим за имотите в Airbnb

Няма да се вкарва категоризация, а по-скоро регистрационен режим за парцелите, отдавани чартърен посредством електронни платформи като Airbnb, Booking и други

Това стана ясно от изявление на зам.-шефа на Народното събрание Валери Симеонов в коридорите.

Повод за коментара му са импортираните от него и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова промени сред двете четения на бюджета, посредством които се трансформира и Законa за туризма.

Това не е цензура, а обгръщане на огромна категория туристически обекти, които са напълно в сивия бранш и не заплащат и 1 стотинка налози, за разлика от останалите, изясни Симеонов. Идеята била да се ограничи противозаконното осъществяване на комерсиална активност. Симеонов напомни, че преди година е бил вносител на законопроект, който претендирал апартхотелите да заплащат налог.

Не ми се ще да защитавате гневно тези, които нарушават закона. Той би трябвало да е идентичен за всички, обърна се Симеонов към медиите.

Лидерът на НФСБ разгласи, че няма спор на ползи с измененията в закона, тъй като не е притежател на нито един хотел. Фирмата, която управлявах, е притежател на два хотела - в Златоград и в Малко Търново, само че там няма напор на туристи. Тази туристическа услуга се предлага в огромните градове, основно в София и Пловдив, изясни Симеонов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР