Няма да размислим за прехвърлянето на НИМХ в екоминистерството, коментира

...
Няма да размислим за прехвърлянето на НИМХ в екоминистерството, коментира
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма да размислим за прехвърлянето на НИМХ в МОСВ

Няма да размислим за прехвърлянето на Национален институт по метеорология и хидрология в екоминистерството, разяснява от името на ръководещите съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в коридорите на Народното събрание. Той подсети, че преди три години институтът е бил трансфериран от Българска академия на науките към Министерството на образованието и науката с доста звук. Сегашното управление на просветителното министерство обаче счита, че не му е присъщо да управлява такава институция и е било преценено, че най-близко до профила на Национален институт по метеорология и хидрология е екоминистерството.

„ Това е решение в границите на оперативната успеваемост, на организация на работа на изпълнителната власт и аз не виждам за какво би трябвало да има някакво преразглеждане на това решение.

Всички елементи във връзка с това по какъв начин тъкмо ще се структурира техният бюджет са въпрос на разискване, те ще бъдат решени в границите на закона за държавния бюджет и мисля, че ще се откри решение, което на първо място да е дейно и уповавам се от позиция на здравия разсъдък и задоволително за всички “ “, даде обещание Иванов.

Депутатите започнаха разискването на промени в закона за водите на второ четене. В тях е включено и изваждането на Национален институт по метеорология и хидрология от министерството на образованието и прехвърлянето му  на директно послушание на екоминистъра.

Заради опасения от незадоволително финансиране на научната си активност след днешните промени, работещите в института оповестиха подготвеност да спрат прогнозата за времето, в случай че не бъдат признати за диалог с премиера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР