Няма да отстъпя от решението товарните автомобили да заплащат тол

...
Няма да отстъпя от решението товарните автомобили да заплащат тол
Коментари Харесай

Министър Караджов: Тежкотоварните автомобили трябва да заплащат тол такса за второкласните пътища

" Няма да отстъпя от решението товарните коли да заплащат тол такса за второкласните пътища. Това е в публичен интерес и като министър би трябвало да проследявам за интереса на всички жители. Надявам се и държавното управление да остане на тази позиция ", съобщи вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Министърът разяснява, че митингът е либерален метод на изложение на противоречие и всеки има право да стачкува, само че единствено поддържането на пътищата коства годишно над 1 милиарда лева и тези, които разрушават повече пътната мрежа, надлежно би трябвало да заплащат повече.

Караджов направи съпоставяне с останалите европейски страни, в които се заплащат тол такси, като акцентира, че в тях към 2/3 от таксите се заплащат от тежкотоварния трафик, единствено в България 2/3 се събират от леките коли и винетките.

" Тази неправда би трябвало да бъде решена. Моята работа е да проследявам за справедливото систематизиране на тежестта ", съобщи министърът.

Той добави, че даже и след нарастването тол таксите в България отново ще са една трета от европейските цени.

Караджов заяви, че се обмислят разновидности за маршрутизиране на директния трафик.

" Например когато директният трафик пътува от Сърбия към Турция да се даде точна маршрутна карта за прекосяване единствено по магистралните пътища. Този маршрут може да е наложителен и да има избрана цена. Така, който употребява този маршрут, ще има по-различно таксуване ", разясни още министърът.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР