Няма да остана министър след ротацията, каза в четвъртък пред

...
Няма да остана министър след ротацията, каза в четвъртък пред
Коментари Харесай

Хинков: Няма да остана министър след ротацията

" Няма да остана министър след ротацията ", сподели в четвъртък пред публицисти министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

" Имам чувството, че нямам политическа поддръжка ", уточни той преди съвещанието на парламентарната комисия по опазване на здравето. 

По думите му казусът с „ Пирогов “ станал капката, преляла чашата.

Заради финансовия одит на болничното заведение Хинков в профил шефа Валентин Димитров. Последва бурна политическа отбрана за Димитров от ГЕРБ като на съвещание на парламентарната комисия по опазване на здравето, чийто ръководител е Костадин Ангелов, Хинков беше нападан, че е направил голословно промяната и му " беше предложено " Димитров да остане на поста си, до момента в който няма резултат от външни инспекции - отвън Министерство на здравеопазването. Същевременно от ГЕРБ желаеха оставката на министъра, той не беше подсилен и от Политическа партия, зад него застаха главно от ДСБ, чийто член е Хинков. Позицията на премиера Николай Денков беше малко в жанр " измивам си ръцете " - да се чакат резултатите от външните инспекции, като в същото време явно щеше да пристигна и срокът за ротацията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР