Няма да има рязко повишаване на цената на електроенергията, свързана

...
Няма да има рязко повишаване на цената на електроенергията, свързана
Коментари Харесай

Иван Иванов: Няма да има рязко повишаване на цената на електроенергията

Няма да има внезапно повишение на цената на електрическата енергия, обвързвана с идната цялостна либерализация на пазара след първи юли. Това съобщи пред публицисти ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов, който взе участие в кръгла маса, по тематиката.

 

" Цената от 1 юли ще бъде избрана с решение на Министерски съвет. Той ще дефинира така наречен " базова цена ", върху което ще има една съставния елемент, която и все още съществува и тя е в размер на 7% и се дефинира от КЕВР. Самата базова цена занапред Министерски съвет ще излезе с решение по какъв начин да бъде тъкмо избрана, само че няма да допуска внезапно повишение цената на електрическата енергия ".

 

Източник БНР

 

Иванов съобщи, че е изрично срещу цената на електрическата енергия за битовите консуматори да се трансформира с решение на КЕВР преди първи юли поради недостига във Фонда Сигурност на енергийната система.

 

Процесът на либерализация на пазара, в това число за битовите консуматори е нужен, тъй като единствено четири страни в Европейския съюз – Малта, Кипър, Унгария и България - имат контролирани цени за битовите консуматори, разяснява още Иван Иванов. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР