Няма да има нови мерки в столицата, трябва да се

...
Няма да има нови мерки в столицата, трябва да се
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Нови мерки в София няма да има

Няма да има нови ограничения в столицата, би трябвало да се съблюдават сегашните. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телвизия. 

От през вчерашния ден били увеличени с към 16 леглата за бременни с ковид, заяви още тя. 2349 са новозарезените в София през днешния ден. Фандъкова изрази вяра, че броят на инфектираните ще намалее с излизането на учениците във почивка.
Сандов и Фандъкова ще се борят дружно за по-чист въздух в София
Нужни са общи старания и взаимни начинания за възстановяване на качеството на атмосферния въздух в София. Около това се сплотиха вицепре...
Прочети повече
Над 6000 били инспекциите за съблюдаване на ограниченията в столицата от началото на годината, над 200 били предписанията. В градския превоз множеството хора спазвали ограниченията. Най-често наредбите не се спазвали в заведенията, не постоянно били прецизни при контрола на зеления документ на входовете на комерсиалните вериги, изясни градоначалникът. 

Тя сподели, че няма заплаха лечебните заведения да пострадат. " Ние не бягаме от своята отговорст, с към 10 млн. лева дофинасираме лечебните заведения, само че обстановката е доста сложна, изискват се бързи дейности ", сподели кметът на София.

Във връзка със усложненията на столичния превоз, Фандъкова уточни, че нарастването на цената на билета не е решение. Това ще докара до спад на пасажерите, само че съществува действителна заплаха за разреждане на градския превоз, в случай че не се получи поддръжка от страната. Този месец имаше проблем и за нашето подкрепяне поради неприетия бюджет, акцентира тя. 

Решенията поради високите цени на тока трябвало да се търсят дружно. " Водим съвсем непрекъснати диалози ", посочи Фандъкова.
Увеличават с 10% леглата за ковид-болни в София
Броят на леглата за лекуване на пациенти с COVID-19 ще бъде повишен с към 10% през тази седмица. Това заяви в профила си във Faceboo...
Прочети повече
14,4 млн. лв. била сметката за ток предходната година, насъбрана най-много през последните месеци, разликата с предходната година била 6 млн. лв., а компенсацията на страната била 800 хиляди лв..

" Няма заплаха да спре уличното осветяване, само че диалозите би трябвало да продължат. Няколко пъти финансовият министър загатна, че има доста пари в страната, би трябвало да намерим механизъм за решение, тъй като е рецесия ", сподели Фандъкова.

За санкцията за репатрирането изясни, че следва да се разисква дали да не се усили, само че в този момент въпросът не стоял на дневен ред.

" Част от приходите от синя и зелена зона се насочват за поддръжка на градския превоз. Никъде той не може да се самоиздържа ", акцентира Фандъкова.
След среща сред Фандъкова и Сербезова: Без нови ограничения към този момент
Столичният кмет Йорданка Фандъкова разгласи, че е разпореден засилен надзор на спазването на ограничаващите ограничения. Тя сподели, че заетите и...
Прочети повече
Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР