Няма да има допълнително удължаване на обучението през юни месец,

...
Няма да има допълнително удължаване на обучението през юни месец,
Коментари Харесай

Няма да има допълнително удължаване на учебната година


Няма да има в допълнение удължение на образованието през юни месец, разгласи в ефира на БиТиВи просветителният министър Красим Вълчев.

По думите му, спрямо други европейки страни, просветителната ни система е била в огромна част в присъствено образование. Нашите ограничения са по-леки. Първи до четвърти клас едвам 5 седмицине са били в клас, напомни той.

Нямаме закъснение с материала. Това се дължи и на обстоятелството, че тази година нямаме грипни ваканции и екскурзии. Когато децата са в образование в електронна среда, не значи, че не са учили. Малките възпитаници имат по-малко построени способи за учене и родителите би трябвало да стоят с тях и да им оказват помощ, разяснява още министърът.

Вълчев бе безапелационен, че няма да има нулева образователна година. Според него обаче, всяка година има дефицити и те могат да се решат. Всяка година имаме в допълнение образование за превъзмогване на компликациите. Нямаме предпоставки за удължение в допълнение на образователната година. Обучението в електронна среда в обезщетително. Само 1% от децата не са взели участие в този развой, не е имало преподавател, заради отвращение или техническа необезпеченост, изясни Красимир Вълчев.

На въпрос за какво не се анулират матурите или не отпаднат част от тематиките, министър Вълчев съобщи: „ Тези изпити ще им оказват помощ с по-важните старания в живота. Те ще им оказват помощ да имат по-добър и градивен живот. Изпитите целят да накарат учениците да учат. Те са значими, с цел да установяват дефицитите. Нямаме закъснение в проучването на материала, по тази причина не би трябвало да отпадат тематики. Не е редно и не е почтено да отменяме външното оценяване. Ние имаме потребност от него. Сигналът към учениците би бил: „ Не учете “, акцентира просветният министър.

„ Матурите ще се проведат на оповестените дати. Ще се направи разбор има ли тематично закъснение. Няма причина за отпадане на тематики от матурите за всички “, разгласи Красимир Вълчев.

„ Това да върнем всички възпитаници в клас минава през имунизацията. Ако отворим всичко, рискуваме да затворим лечебните заведения “, предизвести той.

По думите на министър Вълчев идната образователна година ще е присъствена, защото през летните месеци ще се навакса с груповия имунитет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР