Няма да говоря за политически проекти, докато не изтече мандатът

...
Няма да говоря за политически проекти, докато не изтече мандатът
Коментари Харесай

Петков и Василев засега няма да говорят за политически проекти

" Няма да приказвам за политически планове, до момента в който не изтече мандатът ми като министър. " Това сподели служебния министър на стопанската система Кирил Петков на влизане в съвещание на Комисията по проверка. " Като длъжностен министър желая да се концентрирам върху работата си. Имаме още две седмици. В този интервал ще приказвам в качеството си на длъжностен министър, експертно ", добави Петков.

" Видяхме, че за три месеца можем да създадем много огромна смяна, освен аз, целият ни екип. Ако продължаваме да влагаме силата си в тази посока, България може да стане друга. Как и по какъв метод - ще го приказваме, когато ни свърши мандатът ", уточни още министърът на стопанската система. 

" Какво да премислям? В момента съм финансов министър, имам съществени задания, които вземам решение – по какъв начин да съберем налозите и да напълним хазната. Когато спра да се занимавам с тези съществени задания, ще си умря и ще реша какво друго да върша в живота си ", изясни служебният финансов министър Асен Василев. На въпрос обсъждали ли са политически план с Кирил Петков, финансовият министър отговори: " С министър Петков приказваме по доста тематики, другари сме от 15 години. "

" Виждам смисъл в това страната да продължи да се развива в посоката, която беше заложена през последните няколко месеца. Това не може да стане с щракане на пръсти, за ден, за два, за три. Трябва да се намерения доста деликатно. Това е доста тежка отговорност, в случай че изобщо тя ще бъде поета. Не мога да кажа през днешния ден или на следващия ден " Да, върша нещо " или " Не, не върша ". Когато съм подготвен, когато съм взел решение, когато сме обмислили дали такова нещо би било свястно да се направи, дали може да се случи и по какъв начин, бъдете сигурни ще кажем ", съобщи Василев.

В телевизионно изявление по-рано през днешния ден служебният министър председател Стефан Янев разгласи, че би подкрепил политически план на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков.  " Разбира се, че аз бих дал своя вот за хора като Асен Василев и Кирил Петков. Дали те ще вземат участие в подобен план, следва да забележим. Аз бих се присъединил във всеки един план, който работи за България. Етикетите би трябвало да бъдат загърбени. Време е в политическото говорене персонализацията да не взема водещо място. Партиите са съдружие от хора с идентични мисли и цели. Те не принадлежат на един човек ", посочи служебният министър-председател. " Всичко е допустимо. Този план би могъл да се яви и на идващите избори и това е въпрос на технология ", добави той.

Наскоро в медийни изявления и се появиха изказвания, че двамата служебни министри обмислят основаването на нова партия. Политически анализатори също позволяват сходна опция. 

Днес съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов също разяснява тематиката. " Кирил Петков и Асен Василев са наши съидейници. Това, което са почнали, генерира доверие и би трябвало да продължи. Това, че генерира и офанзиви, валидира обстоятелството, че то би трябвало да продължи. Естествено е за нас да ги подкрепим в техните планове, само че те споделиха, че откакто се разпусне Народното събрание, тогава ще анонсират своите решения “, сподели той пред БНР.

Иванов не отговори на въпроса дали Петков и Василев може да влязат в листите на Демократична България:   " Да не влизаме в такива спекулации сега. За нас е доста значимо да не позволим това събиране на българската демократична общественост на едно място да бъде разколебано. Ще създадем всички рационални дейности да не позволим разединение, в противен случай - да се съберем, да надградим, да използваме капацитета и доверието, което всеки един носи. Това е въпрос на политическа технология и намиране на формула. Ние сме извънредно положително настроени, че това би трябвало да се свърши. Но дано те да си вземат решенията и да ги анонсират и оттова нататък ще работим. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР