Няма човешка история без омайни питиета, и не е чудно,

...
Няма човешка история без омайни питиета, и не е чудно,
Коментари Харесай

10 мита за алкохола, в които не трябва да вярваме

Няма човешка история без омайни напитки, и не е чудно, че митовете за тях са от много време. Проблемът е, когато стартираме да взимаме решения въз основата на тези лъжливи изказвания, без даже да се усъмним дали са правилни.

Ето 10 от най-популярните легенди за алкохола, които сигурно сте чували.

Махмурлукът ви дехидрира

Алкохолът нарушава водно-солния баланс в организма, което води до възприятие на жадност. Количеството вода в организма не се трансформира, само че в съдовете няма задоволително вода – тя минава в междуклетъчното пространство. Водата предизвиква отичане и това е една от аргументите за утринното главоболие.

Колкото по-старо е виното, толкоз по-добре

Всяка бутилка вино има личен период на валидност, заради което не можем да ги съхраняваме постоянно. Всеки вид има идеална възраст за консумация: да вземем за пример някои типове трапезни виновност би трябвало да се употребяват през първата година, други сортове не би трябвало да се отварят преди да минат 10-15 години.

Алкохолът ни стопля

Чувстваме приятна топлота, незабавно откакто пием алкохол, тъй като кръвта се придвижва към кожата. Въпреки това обаче тя се отдръпва от други елементи на тялото, в това число вътрешните органи. Тялото става по-уязвимо към студа, само че това по-малко се усеща.

Не може да смесвате разнообразни напитки

Начинът, по който се чувствате след празненство, зависи от количеството, а не от типа алкохол, който сте изпили. Единственият метод да се изясни трайния мит за смесването на напитките е, че по този начин е по-лесно да наблюдавате какъв брой пиете.

Алкохолът защищава от радиация

Произходът на този мит е незнаен. Алкохолът не може да накара радионуклидите да изоставен организма, само че има други медицински средства, които могат да оказват помощ за това.

Антибиотиците и алкохолът са рискова композиция

Всъщност единствено някои видове антибиотици са несъвместими с алкохола. Ако пиете такива, без да спрете алкохола, може да усещате замаяност, гадене и болки в гърдите. Лекарите нормално особено предизвестяват за това. Действието на доста от антибиотиците отслабва при комбинацията с алкохол. Но в множеството случаи чаша вино не може да навреди.

Не би трябвало да намалявате градуса на напитките

Дали пиете бира след уиски, или уиски след бира, няма никакво значение. Единственото, от което зависи дали ще ви е зле на идната заран, е количеството.

Алкохолът е калоричен

Всъщност алкохолът не е калоричен, само че може да попречи на метаболизма. Организмът се пробва да се отърве от алкохола допустимо най-бързо, тъй като го третира като отрова. Така метаболизмът се забавя, до момента в който не се освободите от алкохола. Всичко, което сте яли, преди да пиете, се трансформира в лой.

Алкохолът убива мозъчни кафези

Изследвания демонстрират, че няма разлика в плътността на невроните сред хората, които пият алкохол и трезвениците. Въпреки това алкохолът нарушава нервните пътища – те могат да се възстановят след цялостното му прекъсване.

Ако ядете доста, няма да се напиете

Това е доста известен мит. Но единственото правилно в него е, че храната в стомаха забавя усвояването на алкохола. Това не оказва помощ да останете трезви. Ако човек не забележи първите знаки на опиянението, той или тя може да изпие доста повече, в сравнение с е възнамерявал.

Източник: Brigh Side
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР