Няма човек, който поне веднъж в живота си да не

...
Няма човек, който поне веднъж в живота си да не
Коментари Харесай

Диетолог каза как да ядем сладко, без да пълнеем

Няма човек, който най-малко един път в живота си да не е спазвал някаква диета. Обаче в един миг неизбежно идва желанието да хапнем нещо сладко и да " прегрешим " с режима си.

Всички знаем, че сладкото, захарта и тестото са най-големите врагове на здравословното хранене. Но дали това е по този начин?

Излиза, че не е тъкмо по този начин, най-малко съгласно ендокринологът и диетолог доктор Олга Павлова. Тя разкри по какъв начин можете да отслабнете, без да изключвате сладкишите от диетата си, написа jenata.blitz.bg.

Лекарят изясни, че е значимо сладкото да се раздели на два типа.

Първият е сладките със захар и бяло брашно.

„ Ако приказваме за загуба на тегло при човек с естествена кръвна захар, тогава той може да похапва малко количество сладкиши – това се отнася най-много за младежи под 25-годишна възраст. Но първо би трябвало да ядете протеини и фибри и едвам по-късно да преминете към десерта.

Пациентите с диабет не би трябвало да ядат такива десерти, тъй като ще записват скок на кръвната захар до 13-15 mmol / литър. Глюкозата поврежда стените на кръвоносните съдове и пациентът получава проблеми със зрението, получава диабетно ходило и други отрицателни последствия “, изясни ендокринологът и диетолог.

Вторият тип са десерти със стевия, царевично брашно, елда или спелта - диетични заместители.

Такива сладки, съгласно лекаря, могат да се ядат както от здрав човек, по този начин и от пациенти с диабет, защото не покачват фрапантно кръвната захар и няма да повлияят на тежестта, в случай че бъдат включени в броя на калориите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР