Няма бедстващи щъркели на територията на РИОСВ – Бургас. Това

...
Няма бедстващи щъркели на територията на РИОСВ – Бургас. Това
Коментари Харесай

Няма бедстващи щъркели на територията на РИОСВ – Бургaс


Няма бедстващи щъркели на територията на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас. Това откри инспекцията на екипи от специалисти на екоинспекцията по отношение на получени сигнали от жители за бедстващи птици от предпазения вBurид бял щъркел. Екип от Регионална инспекция за опазване на околната среда и Регионалната дирекция по горите в Бургас обходи региона на община Айтос, където не са открити бедстващи щъркели – всички птици са били в положително положение и са се хранели.

Обходен беше и регионът на община Средец – град Дебелт и селата Константиново, Росеново, Драчево и Дюлево. Проверката там не откри бедстващи птици. Присъствали са и подалите на сигналите, които са се убедили, че птиците са в положително положение и не бедстват. При огледа са следени щъркели, които към този момент са в гнездата си.

Важно е да се знае, че от помощ се нуждаят единствено падналите на земята щъркели, допускащи хората до себе си. В такива случаи следва хората да алармират Регионална инспекция за опазване на околната среда, общината или горските стопанства.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР