Някой стажант- репортер от „Капитал“ да обясни на премиера #ПростоКиро

...
Някой стажант- репортер от „Капитал“ да обясни на премиера #ПростоКиро
Коментари Харесай

НЯКОЙ ДА ОБЯСНИ НА ПРОСТО/ТО/ КИРО, ЧЕ „ГРАНДЕ КОРУПЦИЯТА“ Е ВЪВ ВИСШАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ, А НЕ В ОПОЗИЦИЯ, МЕДИИ И УЛИЧНИ БАНДИ

Някой стажант- кореспондент от „Капитал“ да изясни на премиера #ПростоКиро базовата истина, че корупцията е измежду ръководещите, а не в опозицията и в някакви улични мутри на прехода, които са в дълбока конспиративност или зад граница от най-малко 15-20 години.

Златното предписание за „гранде корупцията“ е, че тя върви САМО с висшата държавна власт, а не с мишките, уличните банди и опозиционните политици и медии.

Точно сегашният министър председател Кирил Петков е взел участие дружно с авера си Асен Василев в машинация с държавна земя в Божурище преди 10 години, до момента в който са били на власт и са въртели мазната държавна баница.

Купили са земята на безценица на ниска цена, а са я препродали скъпо без да имат право, с което са ощетили бюджета с близо 30 милиона лв.. Тогава единият от тях (Асенчо) е бил министър и в този момент отново е министър.

Одиозната фамилия Лорерите тогава са били мастити държавни служители и са взели участие интензивно в далаверата със златния обществен парцел, а в този момент са вицепремиер, министър и началник на политическия кабинет на „супервицепремиера“ и министър на финансите Василев. От другата страна на схемата за ощетяването на бюджета с 27 милиона лв. е другият „харвардски измамник“ Кирил Петков, тогава още веднъж в ролята на „сламен човек“ – лъже задграничен вложител, а в този момент „сламен“ министър председател.

Ето този шуробаджанашки кръг е рисковият за корупцията в страната. Защо?

Защото Кирил Петков, Асен Василев и фамилия Лорери, дружно с следствия от прокуратурата за продажба по лъжлива скица на български паспорти на задгранични вложители техен приятел Стамен Янев и тогава през 2013 година и в този момент са на самия връх на страната и вършат рентабилен бизнес в политиката. Те сменят непрестанно функциите си по време на Прехода – ту политици, ту завърнали се от чужбина „млади и образовани“ запалянковци, ту предприемачи във времето, в което препират парите, откраднати в политиката като държавни сановници и служители. В Наказателен кодекс това действие е разказано като „корупция“ и „търговия с влияние“. За сведение на тяхната секретарка Ленче Бориславова всичко това го написа в чичко Google и е единствено на един клик разстояние.

Схемата от Божурище е разказана в доста издания, разследвана е от същински публицисти, само че няма нито ред за нея в малотиражките на олигарга Прокопиев „Капитал“ и „Медиапул“, нито е показана в следените от него БТВ и Нова телевизия. Като цъкнеш обаче в google имената Асен Василев, Кирил Петков и думичката „далавера“ излиза тъкмо това.

Дали този сигнал и тези лица са попаднали паралелно с Маджо и Таки в листата от Google Топ 19 и изрезките от мухлясали броеве на прокопиевото издание, които куриерът от Министерски съвет занесе в найлонова торбичка на Еконт експрес през вчерашния ден в Съдебната палата?

Доколкото чухме всички онлайн от „Орлов мост“ по-миналото лято „господин Маджо“ диктуваше в ухото на съдружния сътрудник на Кирчовците Христо Иванов, който пък оглавява персоналната партийка на Прокопиев „Демократична България“.

Тези хора на власт сега са извънредно рискови и подвластни на корупция, тъй като са взели участие в схеми преди, когато още веднъж са били на власт, а евентуално вземат участие и в този миг и имат голям капацитет да го вършат. От цяла година ни ръководи не партия, а пасмина от хора в измислена „коалиция“, сбрана ad hoc и платена от тъмни настоящи олигарси единствено за преодоляване и обир на държавен и европейски запас и почистване на сметки с неуместни за тях политически и стопански съперници.

Знае се обществено какъв брой камиона пари са изхарчени единствено последните две години за улични митинги, медийно въздействие, избори и продуцирането на няколко ГМО политически „стартъпа“, които в този момент са конфигурирани във властта и държат 3/4 от нея.Циркът със листата от Google на Кирчо и Ленчето хвърля прахуляк в очите на народа, с цел да затъмни тематика номер едно с инфлацията и непостижимите битови сметки и прави димна завеса за далаверите на властта.

А на власт понастоящем са Златните кокошки от времето на приватизацията на Иван Костов.

Тази разбойническа приватизация, както успешно я назова народът, безусловно за една нощ в края на 90-те години трансформира червенобузи комсомолци и деца на висшата алена номенклатура в олигарси и милиардери. Червените семейства като Прокопиеви и Баневи станаха нарицателни в медиите за този обир на държавните запаси. Прибраха на мрачно предприятия и фабрики за милиарди против жълти стотинки.

От крадливата приватизация се изпълниха несметните пещери на Али Баба и 40-те разбойнически приватизатора, които зареждат политическата корупция до ден сегашен. Тези олигарси, отпред с родителя си Иван Костов и неговата файтонна партийка ДСБ взеха цялата власт.

Идеологът е обичаният доведен наследник на Костов Иво Прокопиев от Разград. Безспорно медийният и финансов кръг „Капитал“ е техният мозъчен и финансов концерн и всички шуробаджанашки назначения от премиера, министрите, шефовете в Парламента и организациите до редовите депутати на „ПростоКиро“ са тяхна скица.

За този финансово- медиен политически октопод пишат редица западни и родни издания, написа го необятно и в Google, само че го НЯМА в листата Топ 19 на Кирчо и Ленчето с „Маджо и с господин МихаЙлев“.

Ние, будните българи, скоро ще събудим България, а преди този момент правораздаването, като внесем в най-скоро време същинския лист на крадците и корупционерите у нас, които и в този час редовно ограбват народа. В този лист ще има настоящи имена на хитро прикрити и по-явни розовобузи „бащи на корупцията“ и нейните маши във властта, а не прашасали отрязъци от вестници с имена от уличната флора и фауна.

Киро Петков ще бъде в този лист, само че не тъй като се води „министър-председател“ по ведомост, а тъй като е сламен човек, кукла на конци, буратино с навита пружина на господаря си Прокопиев.

#ПросТоКиро е оръжието за всеобща корупция на олигархията. Първите места в Истинския лист Топ 40 ще са за същинските подмолни господари на днешната власт и нейното марионетно държавно управление.

Николай Бареков
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР