Някой може да си мисли, че по време на избори

...
Някой може да си мисли, че по време на избори
Коментари Харесай

Луна – президент, президент!

Някой може да си мисли, че по време на избори политиката ще вземе превес в новините в дадената страна, само че не би…

Много по-важни неща вълнуват хората, като да вземем за пример новият, още по-голям, силикон на Николета; глобиха двойка за секс в самолета; и, несъмнено, както всяка циркова стратегия, и нашата си има хедлайнери – на Луна са ѝ предложили да се кандидатира за кмет (в тази вест балансираме политика и цирк, както вижда драгият четец, нали…), а тя – същински обществено ангажирана, показва, че тази кандидатура би била напълно съответна, заявявайки, че няма смисъл от използването на алкохолната възбрана, която работи тук-там в страната в деня преди изборите, като тя се дефинира от кметовете. "Всичко това е един цирк, тази възбрана няма потребност да се съблюдава, непрестанно натискат народа за нещо “, сподели още Луна.

Луна – президент, президент!, скандира тълпата, чуват се обособени крясъци: отлично, отлично, ура, да живее; както и приветствени (тип сватба) изстрели с Калашников и „ детски “ газов револвер, преправен на военен (правен да си има там, да си стреля детето!). Народът ликува!

Мноу ясно, писнà ни да ни пипат пиенето, поради некви тъпи избори. Не стига, че ни занимават с нелепости, ми би трябвало да ги търпиме на трезво!



Фейсбук

Виждате, че Луна е родена политичка, напипва пулса на народа. Казах: политичка, не „ полиптичка “.

„ За шеговитото си показване като президент на нацията тя е откровена: "Това стартира на смешка, а в този момент е напълно действително. Хората по улицата се обръщат към мен на президент. Питат ме по кое време ще се кандидатирам, а истината е, че аз не знам какво да върша “.

Родèн беге политик, аз какво ви споделям! 1). Всичко почнало на шега; 2). Хората я искат; 3). От нищо стартира да става нещо; 4). Кандидатурата става все по-реална; 6). Хората си я и с к а т! и това си е!; 7). Тя няма безусловно никаква визия какво да прави.

Това е изложение на политическите кариери на 98% от всичкото политик у Парламента; общинските парашутисти; министерските каскадьори; и водевилните партийци.

Сбогом и благодаря за рибата!

***

Милко Калайджиев разгласи публично, че се отхвърля от политиката…

Такааааа…

Аз пък, следователно, взех решение, че е редно да осведомявам обществеността, че, за жалост, настъпи моментът да се откажа от професионалния баскетбол. Съжалявам, „ Булс “, скърбя „ Лейкърс “, към този момент – не! Не мож‘те ме има в редиците си. Това е. Мисля и конференция да направя, с цел да оповестя решението си.

Милко ни осведоми още нещо и от него разбрахме, че (колкото и да е непретенциозен и да не си го признава в прав текст, ние разбираме):

„ Милко Калайджиев: При моята акция нямаше кебапчета, а единствено песни, песни и малко говорене “…



Булфото (архив)

Мѝ, ноу ясно! Писнà ни да ни приказват, програми-мограми, платформи, нелепости, проекти за бъдещето… я, сѝпи и да си попееме, бе! Антака!

***

Волен отива в СОС…

„ Да, евентуално ще се възползвам от това да вляза в СОС. Там има много далавери за откриване. Обещавам забавни сюжети “.

Хмммм…

- Волен отива в общинския съвет, щото чул, че там има много далавери…
- За да се бори с тях, бе!
- Да де, и аз това казвам…
-?
-?
- …
- …
- Какво…?
- Нищо.

***

Вторият съветски шпионски скандал ни напомни, че имаше и първи подобен (все отново сме българи и паметта ни за такива неща е приблизително до 4,12 секунди). По този мотив се появиха мнения, че изловеният разузнавач бил толкоз самодоволно нагъл, че отказвал да си тръгне от България, макар, че е хванат; че по този начин правели единствено окупаторите и така нататък, само че се появиха и по-оптимистични отзиви по въпроса, като да вземем за пример: „ е, добре най-малко, че шпионинът не се опита нас да ни накара да напуснем, нали… “

Помните, че неотдавна имаше посещаване на висшия прокурорски клир в Съединени американски щати. Официално беше казано, че е във връзка шпионския скандал. Вероятно е било И това, обсъждали са го, тъй като си е сериозна работа. Но пък съответства и с опитите на Тръмп да усъвършенства личния си връх за политическа и военна тъпотия, оттегляйки силите на Съединени американски щати от Сирия, отприщвайки зверска вълна от принуждение там.

И по този начин България се трансформира от заден двор на Европа в най-предна граница на Западния свят с размирните територии на Изтока. И хоп – интерес към нас. Този път ще се наложи да вземем страна… да се наведем, да изчакаме да мине – тоя сюжет повече не можем да го играем. Дано да вземем вярната страна, към която най-малко публично принадлежим, а не страната на източния вятър с мирис на пирожки, само че опитът сочи друго.

Но пък този път най-малко Германия наподобява да е на вярната страна и ще е хубаво да спазим традицията и да се съюзим с тях. Два пъти се дъниха, само че третият е на шанс. Германия към този момент загуби, както казахме – два пъти, само че тъкмо като идва моментът да извърнат в тяхна изгода, да се откажеме и да идем при другия отбор… не е рационално, нали?

Не е по този начин просто, само че просто е по този начин!

***

Светна ми: Brexit е TV риалити и просто му вършат нов и нов сезон, поради зрителския интерес. На Хелоуин възнамеряваха края на сезона, а идващият им министър председател ще бъде явен през декември… на 13 петък. А, кажете сà – сценаристите нямат ли готино възприятие за комизъм, а?

Борис Джонсън преди сподели, че излизането на 31 октомври е въпрос на: Do or die, сиреч: направи или умри. Драматичен е, де, признаваме му. Направили го? Ц. А умря ли? „ Малката младоженка “ да си гледа работата…

***

Лили Иванова получи нарастване на пенсията. Те несъмнено си мислят, че няма да им се постанова да ѝ я дават още дълго време и се хвърлиха в избирателен пиар, но не са познали – и внуците им ще ѝ заплащат пенсия. À на бас! На Лили Иванова първата ѝ пенсия още султан Сюлейман си е мислел, че ще е пиар трик, но и той не е познал…



Булфото (архив)

Според източници, поискали анонимност, заради боязън от свръхестественото, новият албум на Лили Дънкан Маклауд Иванова ще носи заглавието: „ Накрая ще остане единствено един… “, а в хит-сингъла ще се пее: „ Идващи от зората на времето, преминавайки безшумно през вековете, те живеят своя скришен живот… “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР