Някой е подвел икономически министър Кирил Петков по отношение на

...
Някой е подвел икономически министър Кирил Петков по отношение на
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов за ББР: Това са кредити, а не раздадени пари

Някой е подвел стопански министър Кирил Петков във връзка с структурата на портфейла на Българска банка за развиване (ББР) и за останалите неща, които бяха споделени във вчерашния ден. Това сподели някогашният министър на стопанската система и някогашен член на надзора ББР Лъчезар Борисов във връзка изнесената през вчерашния ден информация за банката от служебния стопански министър Кирил Петков.

Една банка с цялостен банков лиценз, каквато е ББР, дава заеми на микро, макро, среди и огромни компании. Това не са дотации , това не са кеш грантове, това са заеми с доста съществени обезпечения, които се обслужват. Лихвите са положителни за ББР на фона на лихвите в останалия банков бранш - много по-високи са, разяснява някогашният стопански министър. Той добави, че активите на ББР не са 1,4 милиарда лева, колкото е импортираният от страната капитал, а са 4 милиарда лева Също, че 99,2% са микро, дребните и междинни предприятия като брой кредитополучателите от ББР (62% от финансовия ресурс).
 ББР към този момент е напълно държавна
ББР към този момент е напълно държавна

От МИ дават лист на осемте най-големи кредитополучатели от ББР

Като финансов запас - 23% са заемите към огромни компании. Освен това 1,5 милиарда лева от актива на банката са налични - към 400 млн. лева са в Българска народна банка, към 500 млн. лева са вземания от търговски банки и над 600 млн. лева в скъпи бумаги. Състоянието на банката от позиция на държание и отношение към всеки един от кредитополучателите, в това число и тези, които засяга министър Петков, са били обект на инспекция от доста интернационалните институции, разяснява още Лъчезар Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР