Някой ден споменът за агресорите ще изчезне както мъглата се

...
Някой ден споменът за агресорите ще изчезне както мъглата се
Коментари Харесай

Музиката ще надживее войната - прекрасните украински групи

Някой ден споменът за агресорите ще изчезне както мъглата се изпарява заран под слънчевите лъчи. Лишените им от човечност персони ще останат единствено едно мазно нищожно леке върху историята. Вместо тях творчеството на ще остане да живее постоянно като същинското завещание на цивилизацията. То ще живее в сърцата на всяко последващо потомство. Него ще предаваме на децата си – не бомбите, омразата, разделянето и страданието.

Искате ли в този момент най-малко за момент да спрем времето с? Припомняме си 5 прелестни украински банди:
ДахаБраха
„ Да̀хаБра̀ха “ (на украински: ДахаБраха) е фолклорен квартет от Киев, съчетаващ музикални стилове на няколко етнически групи. Квартетът е план на Центъра за модерно изкуство DAKh, управителен от Владислав Троицки. Създаден е като музикален план в спектакъл. Троицки продължава да е продуцент на групата. Членовете на ДахаБраха вземат участие в другите планове на центъра, по-специално в напълно женския план за кабаре Dakh Daughters, както и в годишния фестивал " Гоголфест ".

Името на квартета идва от украинските сказуеми „ Давати “ и „ Брати “ ( " дай " и " вземи ", а името на центъра за модерно изкуство " Дах " в дословен превод значи покрив.

Потапят ни в магическа атмосфера със комбинация сред модерна музика и украинска национална музика. Слушаш ги и слънцето стартира да свети по-ярко. Усещаш допира на житните класове, необятните пътища и безкрайните поля. Размечтаваш се.



Вижте още прелестни украински банди в

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР