Няколкостотин хиляди души следяха полет SPAR19 на Военновъздушните сили на

...
Няколкостотин хиляди души следяха полет SPAR19 на Военновъздушните сили на
Коментари Харесай

Полетът на Нанси Пелоси до Тайван беше най-следеният в историята чрез Flightradar24



Няколкостотин хиляди души следяха полет SPAR19 на Военновъздушните сили на Съединени американски щати във вторник, до момента в който ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси пътуваше до Тайван.

Медийни фрагменти снимаха Пелоси да слиза от най-гледания аероплан в света в Тайпе, Тайван.

Глобалната услуга за следене на полети Flightradar24, която дава информация в действително време за хиляди самолети по света, сподели за организация MarketWatch, че полетът с позивна SPAR19, за който се предполагаше, че транспортира Пелоси, притегля рекорден брой наблюдаващи го, откогато той напусна Съединените щати през уикенда.

Тракерите, следящи компактно услугата, включваха и държавното китайско издание Global Times.

" Според Flightradar24, Boeing C-40C с позивна SPAR19 е изхвърчал от авиобазата Paya Lebar тази заран “, написа Global Times в един миг, както се оповестява от " Уолстрийт джърнъл ".

" Веднага откакто полетът стана деен във вторник, това беше най-проследяваният полет в нашата услуга “, означи Иън Печеник, шеф по връзките на Flightradar24. " И по-късно, преминавайки около Манила (столицата на Филипините), той се трансформира в най-проследяваният полет онлайн за всички времена, добави той пред MarketWatch.

И тъкмо преди самолетът да кацне в Тайпе, Тайван, Печеник сподели, че повече от 7080 000 души по света са го наблюдавали в услугата на Flightradar24. " Това беше оптималната натовареност ", добави той.

Интересът към полета на Пелоси беше толкоз огромен, че натовари сървърите на Flightradar24, което накара услугата да сътвори виртуална " чакалня " за хора, които се пробват да влязат в услугата за следене.

Преди това най-проследеният полет на Flightradar24 беше полетът на съветския опозиционен водач Алексей Навални назад в Русия с търговски аероплан, откакто в Германия се възвърне от хипотетичен опит за отравяне.
 Външният министър на Тайван Джоузеф Ву театралничи за групова фотография с Нанси Пелоси и други членове на делегацията на Съединени американски щати на летище Сонгшан в Тайпе, Тайван, 2 август 2022 година
По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР