Няколкостотин души участваха в традиционните походи за мир, организирани през

...
Няколкостотин души участваха в традиционните походи за мир, организирани през
Коментари Харесай

Походи за мир и протест срещу коронавирусните рестрикции в Германия

Няколкостотин души участваха в обичайните походи за мир, проведени през уикенда на Великден в доста немски градове, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В Мюнхен в проявата се включиха към 1000 души, които упорстваха за унищожаване на нуклеарните оръжия. Те се оповестиха и против потреблението на бойни дронове във военните интервенции. В Мюнстер към 100 деятели участваха в колоездачен поход за мир. В Майнц към 100 души участваха в шествие за мир. Подобни прояви имаше и в Нюремберг, Саабрюкен и Дюселдорф. Те бяха подкрепени от разнообразни партии, църковни групи, групи в поддръжка на мира, както и от групи на климатични деятели. Подобни прояви ще има през целия Великденски уикенд в Германия.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Същевременно през днешния ден в Щутгарт хиляди хора се събират за митинг против коронавирусните ограничавания. Протестната демонстрация е във фестивалната зона Канщатер Вазен на брега на река Некар. Протестът е проведен от придвижването Латерално мислене, което сплотява крайнодесни, антиваксъри и отрицатели на Ковид-19.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР