Няколко стотин софиянци се събраха тази вечер пред Руското посолство

...
Няколко стотин софиянци се събраха тази вечер пред Руското посолство
Коментари Харесай

Софиянци с цветя и запалени свещи отдадоха почит на Навални – бореца за свободна Русия

Няколко стотин софиянци се събраха довечера пред Руското посолство в София, с цел да изразят яд за убийството на съветския опозиционер Алексей Навлани от режима в Кремъл и да се поклонят пред паметта му.

 navalni_pamet3.jpg

Бдението със свещи и портрети на Алексей Навални е инициирано от някогашния боен министър Николай Ненчев, Валентин Симеонов, Атлантически съвет на България и групите „ Руската убийствена политика за България “ и „ Освобождение “.

Софиянци възпламениха стотици свещи в памет на бореца за независимост на Русия и застлаха с цветя градинката пред посолството.

Путин е палач! Страх го е от Свободата и съпротивата против властта му! За да се задържи на власт той ликвидира всичките си съперници и атакува редица страни. Кървави войни с жертви деца и дами! Разстрелва почтени и убива враговете си! Последният му огромен вътрешен зложелател беше Навални. Той се върна непринудено в Русия с цел да вдъхва вяра на съпротивата против Путин – вътре и отвън властническа Русия. Той знаеше, че дава живота си в жертва на Русия и против Путин, само че непоколебимо го направи! Целият свободен свят скърби за Навални, само че още по-силно виждаме злото в лицето и властта на килъра Путин, посочи в словото си Николай Ненчев. Скърбящите за гибелта му носеха плакати с надписа „ Путин е палач “, „ Спрете Кремъл “, „ Русия е империя на злото “, „ Вън Русия от България “ и скандираха „ Путин – убийци “.

 navalni_pamet1.jpg

Прочетен бе и зов от Атлантическия съвет на България, който предлага в памет на Алексей Навални, частта от бул. " Драган Цанков " сред ул. " Никола Мирчев " и бул. " Пейо К. Яворов " да бъде преименувана на бул. " Алексей Навални ". Така адресът на посолството на Руската федерация ще бъде бул. " Алексей Навални " 28.

От Руското посолство, ръководено от путинистката Елеонора Митрофанова резервираха цялостно безмълвие.

 navalni_pamet4.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР