Няколко села от община Павликени от утре ще останат без

...
Няколко села от община Павликени от утре ще останат без
Коментари Харесай

Села от Павликени остават без транспорт

Няколко села от община Павликени от на следващия ден ще останат без публичен превоз. Превозвачът, който обслужва региона, отхвърля да възобнови договорите си за линиите, които са на загуба, изясни кметът на Павликени Емануил Манолов. Хората, които нямат персонален превоз, ще бъдат подпомагани от кметовете по селата. Това обаче е единствено краткотрайна мярка, ще се търси излаз от обстановката. Общините ще упорстват за законодателни промени, които да им разрешат да финансират превозвачите по губещите линия, добави Манолов.
Линията, която се приключва, поради приключване на контракта и отвращение от превозвачите да я извършват поради загубите, е от квотата на община Велико Търново. Няма по какъв начин община Павликени да я поема, уточни още кметът. Ситуацията обаче визира директно град Павликени и всички села сред Велико Търново и Павликени. Има десетки учители, чиновници от кметства и други служащи, които ще останат без превоз до работните си места.
Община Велико Търново разгласи директно договаряне с превозвачите със период до 17 януари. За десетте дни дотогава обаче не е ясно по какъв начин ще пътуват хората.
Емануил Манолов бе безапелационен, че е нужна смяна в Закона за държавната помощ - общините като юридически лица и възложители да имат право да субсидират губещи линии.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР