Няколко предприятия ще бъдат извадени от активите на (ДКК). Сред

...
Няколко предприятия ще бъдат извадени от активите на (ДКК). Сред
Коментари Харесай

Кирил Петков: Вадим няколко предприятия от ДКК и ги местим в съответните министерства

Няколко предприятия ще бъдат извадени от активите на (ДКК). Сред тях е  компанията " Монтажи ". Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на стопанската система, съобщи БГНЕС.

Петков разгласи, че е внесъл съответните отчети, а те са признати от кабинета

" Изваждаме " Монтажи " от тази подкомпания ДКК и да се качи непосредствено към Министерството на стопанската система. С този развой ще предотвратим обстановки, като тази с 400-те язовира, които тази компания строеше без търгове и публични поръчки, и бъдещи злоупотреби ", сподели той и добави, че на финала са били ремонтирани 10  язовира, които обаче са останали празни.

Петков разгласи, че предходната седмица са замразили плана за държавен комплекс, тъй че и двете действия са спрени, прави се цялостен разбор.
 Работниците от ВМЗ-Сопот може да изискат оставката на Кирил Петков Работниците от ВМЗ-Сопот може да изискат оставката на Кирил Петков
Работниците и чиновниците във ВМЗ-Сопот имат намерение да желаят оставката на служебния министър на стопанската система Кирил Петков, в случай че в къси...

Такава стъпка е направена за сдруженията " Еко антрацит " и " Еко инженеринг ". Те ще бъдат преместени към Министерство на околната среда и водите. По този метод ще се подсигурява прозрачността, увери Петков.

" Третото нещо са самите язовири. Както видяхме, когато се ремонтират на два пъти и пет пъти пазарните цени, най-после отиват към Държавно дружество за ръководство и стопанисване на язовири. То също е към Министерството на стопанската система, неизвестно за какво, откакто множеството от тези язовири в действителност са напоителни, някои са свързани с лов на риба. Пак несвойствена активност. За да избегнем това, вършим реструктуриране и в тази посока. Това дружество планираме да отиде към Министерство на земеделието. Знаем, че е в последният миг, само че задаваме посока към идващия кабинет ", уточни министърът.

Според него по тези планове е имало положителна настройка за тяхното реализиране. Петков е на мнение, че в случай че бъдат признати, Министерството на стопанската система най-сетне ще се трансформира в съвременно.

" Това не е въпрос на мен, като министър, а на стратегическа посока по какъв начин България да се развива. Да, това би лимитирало доста непрозрачното потребление на средства, тъй като сега министърът на стопанската система дори няма допир до неща, които се случват във компанията " Монтажи ". Тя е под Държавната консолидационна компания, която си има самостоятелен ръб. Този вид стапаловидни структури, с шапки компании, са били действителна причина за приключване на нашите средства ", изясни Петков.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР