Няколко неправителствени организации за пръв път официално застанаха зад президента

...
Няколко неправителствени организации за пръв път официално застанаха зад президента
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: НПО-та застават зад Румен Радев, правят партия

Няколко неправителствени организации за пръв път публично застанаха зад президента Румен Радев с упоритостта да се обединят в нова партия, съобщи кореспондент на Lupa.bg.

На специфична конференция в Българска телеграфна агенция да поддържат президента по отношение на позицията му за целите във вътрешната и външната политика на България пристигнаха Румяна Ченалова от „ БГ мрежа”, Димитър Петров от Гражданско съдружие „ Съединение”, Христо Дунчев от Партията на зелените, юристът Георги Гълъбов, представителката на Неправителствени организации Соня Иванова и Тодор Ангелов.

На събитието стана ясно, че въз основата на тези неправителствени организации през юни ще се образува политическа партия, която няма да има едноличен водач, а ще е с хоризонтална форма на ръководство, т.е., всеки от представителите на сдруженията ще има думата.

Според някогашния арбитър Румяна Ченалова става дума за обединяване на свободни жители, които не са били в коловоза на властта, чиято концепция е да кажат ясно, че поддържат позицията на президента Румен Радев, че доставките на оръжие за Украйна не оказват помощ, а задълбочават войната.

„ Вместо да се акцентира на дипломацията, ние ще изпращаме оръжие. Правителството води България към пропастта, купуваме газ на 50% по-висока цена, което ще ни вкара в тежка икономическа криза”, посочи Ченалова.

„ Има голям риск за банкрут на хиляди компании, както и за тоталното обедняване на хората, в случай че държавното управление не обезпечи газ на рационални цени “, счита пък Димитър Петров от „ Съединение “.

Христо Дунчев от Партията на зелените изясни, че в случай че кабинетът мисли за българския народ, няма да затвори ТЕЦ-овете, които могат да бъдат актуализирани със съвременни съоръжения и филтри, тъй че да дават отговор на всички модерни правила за отбрана на природата, което ще даде на страната енергийна самостоятелност и ще резервира работните места.

Юристът Георги Гълъбов разкри, че работата му е обвързвана с ежедневни контакти с работодатели. „ Бизнесът желае предвидимост, която държавното управление не съумя да обезпечи. Имахме време да запълним запасите от газ в Чирен – не го направихме, както постъпиха другите страни в Европейски Съюз преди войната. Една страна, с цел да се развива, би трябвало да обезпечи успокоение на жителите и бизнеса”, счита Гълъбов.

На въпрос дали групировката поддържа тезата на Българска социалистическа партия да не доставяме оръжия на Украйна Ченалова акцентира, че това е работа на Корнелия Нинова. „ Ние сме тук, с цел да дадем поддръжка за политиката на Румен Радев, не да пазиме тезисите на БСП”, отсече някогашният арбитър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР