Няколко купувачи на руски газ се съгласиха да преминат към

...
Няколко купувачи на руски газ се съгласиха да преминат към
Коментари Харесай

Александър Новак: Няколко купувачи са съгласни да плащат в рубли за руския газ



Няколко купувачи на съветски газ се съгласиха да преминат към заплащания в рубли, съобщи в петък съветският вицепремиер Александър Новак.

" Очакваме решението да преминат към рубли и от други вносители “, добави той в коментар, оповестен в списание Energy Policy. Той обаче не разкри самоличността на клиентите, които към този момент са сменили заплащанията си за съветския газ в рубли.

Президентът Владимир Путин сподели предишния месец, че купувачите на съветски газ от " вражески " страни би трябвало да заплащат в рубли, ход, отритнат от управляващите на Европейския съюз при режима на глобите на блока против Москва.

Путин обаче предизвести Европа, че рискува доставките на газ да бъдат прекратени, в случай че не се заплаща в съветската валута, защото се пробва да отвърне на глобите, наложени поради съветската инвазия в Украйна. През март той предложи купувачите на сила да открият сметки в " Газпромбанк ", където заплащанията в евро или долари да се обръщат в рубли.

Армения към този момент направи няколко заплащания за доставките на съветски природен газ в рубли, сподели министърът на стопанската система Ваган Керобян в изявление за съветската медия RBC в петък.
Външният министър на Унгария Петер Сиярто пък съобщи в понеделник, че Унгария възнамерява да заплаща за съветския газ в евро посредством " Газпромбанк ".

Междувремено Алекснадър Новак съобщи също по този начин, че основни играчи в енергийната промишленост са съгласни, че Европейският съюз няма да може изцяло да размени съветските енергийни източници през идващите 5 до 10 години.

Въпреки че блокът има намерение " да реализира енергийна самостоятелност посредством увеличение на каузи на възобновимите енергийни източници ", производството на вятърна електрическа енергия в Европейски Съюз спадна в края на март до най-ниските равнища от декември 2021 година, тъй че " няма потребност да приказваме за непоклатимост на възобновимите енергийни източници “, написа Новак в публикация за списание Energy Policy.

Бившият съветски енергиен министър изброи и отрицателните страни на съглашението за полутечен природен газ сред Брюксел и Вашингтон, като засяга количеството полутечен природен газ, логистиката и разноските, които го вършат неприятна договорка за Европейски Съюз.

Освен това ОПЕК към този момент сподели, че няма да може да компенсира международния пазар за съветски нефт, тъй че " рационална опция на енергийните източници от Русия през днешния ден надали съществува ", акцентира Новак.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР